Národní kola

DNES: Druhé semifinále Melodifestivalen 2021

Dnes uvidíme druhý z šesti sobotních živých přenosů švédského národního kola Melodifestivalen.

Švédský Melodifestivalen 2021, jehož všechny přenosy se letos uskuteční pod jednou střechou – v hale Annexet ve Stockholmu – se skládá z šesti živých přenosů. Na systému kvalifikací soutěžících do finále se oproti posledním rokům nic nemění. Každou únorovou sobotu uvidíme semifinále a v každém z nich sedm soutěžících, kteří zabojují o dvě postupová místa přímo do finále. Interpreti, kteří se umístí na třetím a čtvrtém místě, budou muset na svoji šanci postupu do finále počkat až do března, kdy se navzájem utkají v duelech v Druhé šanci (tzv. Andra chansen). Z tohoto přenosu vzejde poslední čtveřice finalistů. Kompletní dvanáctku finalistů pak uvidíme ve finále, a to 13. března.

Dnes večer se v Melodifestivalenu představí druhá sedmička těchto semifinalistů:

  1. Anton Ewald – New Religion
  2. Julia Alfrida – Rich
  3. WAHL feat. Sami – 90-talet
  4. Frida Green – The Silence
  5. Eva Rydberg & Ewa Roos – Rena rama ding dong
  6. Patrik Jean – Tears Run Dry
  7. Dotter – Little Tot

Druhé semifinále se dle bookmakerů vyvíjí nejpřívětivěji pro favoritku Dotter. Přímý postup do finále je u ní téměř jistý. Dalším, kdo by se měl dle sázkařů kvalifikovat přímo do finále, je Anton Ewald, který se tam již podíval v letech 2013 a 2014. Na druhou šanci to tentokrát vypadá pro duo WAHL feat. Sami, Fridu Green nebo Patrika Jeana. I přesto může někdo z této trojice překvapit přímým postupem nebo naopak definitivním vyřazením. Tento negativní scénář by měl dle sázkových kanceláří postihnout i Julii Alfridu a Evu Rydberg & Ewu Roos.

Již nyní jsou k dispozici minutové ukázky všech skladeb. Rovněž se můžete podívat na půlminutové ukázky všech sedmi vystoupení ze zkoušek zde.

Druhým semifinálovým večerem nás dnes provedou populární švédští zpěváci Anis Don Demina a Oscar Zia, kteří se rovněž Melodifestivalenu několikrát účastnili.

Přímý přenos  sledujte dnes ve 20:00 SEČ přímo na webu švédské televize svtplay.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..