Národní kola

DNES: Třetí semifinále norské MGP 2021

Melodi Grand Prix pokračuje třetím semifinálovým večerem.

Norské národní kolo Melodi Grand Prix 2021 se skládá z pěti semifinálových večerů. V každém se představí čtveřice interpretů, z nichž jeden postoupí přímo do finále, kde doplní již kvalifikovanou šestici finalistů. Stejně jako vloni, každé semifinále se skládá ze dvou základních duelů, jejichž vítězové se pak mezi sebou utkají ve třetím, zlatém duelu. O osudu všech soutěžících budou rozhodovat jen a pouze online hlasy televizních diváků. Vítěz třetího duelu se stává finalistou, ostatní tři interpreti už mohou doufat jedině v divokou kartu, která bude dodatečně udělena po skončení všech pěti semifinále. Tato karta určí posledního, dvanáctého šťastlivce, který se představí ve velkém finále 20. února.

Dnes večer se o finále utká tato třetí čtveřice semifinalistů:

Třetí semifinále nabízí svěží hudební styly a mladé obsazení. Favoritkou se zdá být především zlomyslná Emmy s písní Witch Woods, která pobláznila nejednoho fanouška. Velký otazník ale visí nad jejím vystoupením, které může skladbu ještě více vyzdvihnout, ale též zcela zabít. Toho by mohli využít další semifinalisté, jako třeba Ole Hartz opěvující svou zemi či Big Daddy Karsten, jediný norský gay rapper, který v písni Smile vyznává sympatie k jinému chlapci. Nejméně pravděpodobnou výherkyní se zdá být sedmnáctiletá Dinaye.

I dnes zazní další automatický finalista, v dnešním případě jediná automaticky zvolená finalistka. Tou je začínající zpěvačka Kaja Rode, která představí svou píseň Feel Again. Zpěvačka je majitelkou silného hlasu, který během vystoupení rozhodně nezůstane bez povšimnutí. Feel Again je již k dispozici na všech streamovacích platformách a vy si ho už nyní můžete poslechnout:

Co na dalšího automatického finalistu říkáte?

Všemi večery nás provede známá trojice Kåre Magnus Bergh, Ingrid Gjessing Linhave a Ronny Brede Aase. Přímé přenosy jsou letos bez publika, můžeme se ale těšit na fandící diváky ve svých domovech či městech, takže nás rozhodně nečeká žádná tichá show.

Přímý přenos dnešního semifinále MGP 2021 začíná v 19:50 SEČ a živě jej budete moci sledovat zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..