Národní kola

DNES: Druhý přenos Pabandom iš naujo! 2021

Litva pokračuje ve svém národním kole druhým vyřazovacím přenosem.

Od loňského roku došlo k rebrandingu litevského národního kola, se kterým přišel i nový název. Ten nyní zní Pabandom iš naujo! a do češtiny ho můžeme přeložit jako Jdeme znovu!. S novým jménem přišlo i nové logo, které tvoří tzv. Möbiova páska. A dnes se můžeme těšit na druhý přenos tohoto národního kola. Dnes uvidíme 10 soutěžících a do semifinálových kol postoupí celkem pět písní. Dále ze semifinále postoupí polovina a finále tak bude celkem čítat rovnou šestici písní. Pětici postupujících semifinalistů totiž doplní automatičtí finalisté The ROOP s písní Discoteque. Koho můžeme čekat na obrazovkách dnes?

Pabandom iš naujo! 2021 – 2. kvalifikační show – Sobota 23. ledna 2021 – 20:00
  1. UnoBand – Eisiu
  2. Rapolas – Degam
  3. Sunday Afternoon – Open
  4. Aistė Brokenleg – Home
  5. Cosmic Bride – Solitary Star
  6. Norbertas – Man In Need
  7. Gabrielė Goštautaitė – Freedom
  8. Gebrasy – Where’d you wanna go?
  9. Evita Cololo – Be paslapčių
  10. Gabrielius Vagelis – My Guy

Některé písně jsou již dostupné na YouTube, odkazy jsme přidali k názvům písní.

Litva pokračuje v trendu snižování počtu přenosů v národním kole. Během pěti let se tento počet z původních 10 večerů snížil na letošní čtyři show. Čtyřčlenná porota (Ramūnas Zilnys, Vytautas Bikus, Gerūta Griniūtė a Stanislavas Stavickis-Stano) by měla soutěžící hodnotit ze zákulisí a nikoliv z jeviště jako tomu bylo v minulosti. Také neuvidíme během přenosu tradiční průběžné výsledky SMS hlasování, což se minulý rok osvědčilo. Navíc ani hlasy porot, které byly do roku 2020 vždy odhaleny předem, když byly jednotlivé show předtočeny, letos taktéž zůstanou tajné až do sobotního přenosu.

Jako speciální host dnes vystoupí loňstí reprezentanti THE ROOP. Ti jsou automatickými finalisty se svou písní Discoteque. Je jim tak věnován stejný prostor jako ostatním účinkujícím, kteří se do finálového kola musí probojovat z kvalifikačních kol a přes semifinále.

Druhý přenos národního kola začíná ve 20:00 na televizi LRT a vy jej můžete sledovat živě přes oficiální web litevské televize.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..