Národní kola

DNES: Druhé semifinále norské MGP 2021

Melodi Grand Prix pokračuje druhým semifinálovým večerem.

Norské národní kolo Melodi Grand Prix 2021 se skládá z pěti semifinálových večerů. V každém se představí čtveřice interpretů, z nichž jeden postoupí přímo do finále, kde doplní již kvalifikovanou šestici finalistů. Stejně jako vloni, každé semifinále se skládá ze dvou základních duelů, jejichž vítězové se pak mezi sebou utkají ve třetím, zlatém duelu. O osudu všech soutěžících budou rozhodovat jen a pouze online hlasy televizních diváků. Vítěz třetího duelu se stává finalistou, ostatní tři interpreti už mohou doufat jedině v divokou kartu, která bude dodatečně udělena po skončení všech pěti semifinále. Tato karta určí posledního, dvanáctého šťastlivce, který se představí ve velkém finále 20. února.

Dnes večer se o finále utká tato druhá čtveřice semifinalistů:

Bookmakeři bezmezně věří zpěvačce Raylee. Ta byla úspěšnou účastnicí už vloni, kdy soutěžila s písní Wild. Letos dává přednost 80. létům a doufá v postup do finále s tanečním trackem Hero. Už minulý první přenos ale jasně připomněl, že živá vystoupení rozhodují o (ne)úspěchu každého semifinalisty. Šanci mají tak minimálně i Daniel Owen či Maria Solheim. Zkušenější ročníky může zaujmout jméno Ketil Stokkan. Tento pětašedesátiletý zpěvák a současný učitel reprezentoval Norsko na Eurovizi rovnou dvakrát. Poprvé v roce 1986 s písní Romeo a podruhé o čtyři roky později s písní Brandenburger Tor. Většího úspěchu se v soutěži nedočkal, v roce 1990 dokonce skončil společně s Finskem na poslední příčce.

V rámci večera se opět představí další automatický finalista. Tím dnešním je skupina Stavangerkameratene, která bude ve finále soutěžit s písní Barndomsgater. Skupina píseň zveřejnila již včera, můžete si ji tedy nyní poslechnout:

NRK zaznamenala vysokou sledovanost prvního přenosu minulou sobotu. Ta překonala i čísla prvního semifinále loňského roku. Rozhodla se proto, že udělení divoké karty nebude vyhlášeno pouze v rádiu, ale uspořádá v pondělí 15. února tříhodinovou televizní show, v rámci které bude znovu přehráno všech 15 vystoupení, které nepostoupily do finále. Vítěz hlasování pak doplní finálovou dvanáctku.

Všemi večery nás provede známá trojice Kåre Magnus Bergh, Ingrid Gjessing Linhave a Ronny Brede Aase. Přímé přenosy jsou letos bez publika, můžeme se ale těšit na fandící diváky ve svých domovech či městech, takže nás rozhodně nečeká žádná tichá show.

Přímý přenos dnešního semifinále MGP 2021 začíná v 19:50 SEČ a živě jej budete moci sledovat zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..