Národní kola

#UMK21: Ilta

Poslední finskou finalistkou je mladá zpěvačka Ilta.

Finské národní kolo UMK21 zná již kompletní sestavu sedmi finalistů, kterou dnes završila Ilta. Ta se ve Finsku proslavila především v roce 2015, kdy zpívala v písni Sillat rappera Cheeka. Tato skladba se ve Finsku stala megahitem. Ilta celý život dělá hudbu naplno a prý je pro ni zpěv a hudba stejně přirozená jako třeba jídlo nebo spánek.

Minulý rok na podzim vydala Ilta své debutové album s názvem Näitä hetkiä varten, také se zúčastnila několika soutěží jako například Tähdet, tähdet nebo All Together Now Finsko. Už jako dítě měla Ilta slabost pro dojemné a citlivé písně, ale by ráda, kdyby i její tvorba byla taková. Svou účast v UMK zvažovala dlouho, ale nakonec se rozhodla, že se zúčastní, jelikož na Eurovizi svou hudbu může dostat k největšímu množství posluchačů.

Hlavní doménou Ilty jsou finské balady, i když v její tvorbě najdeme i svižnější písně. Její soutěžní skladba nese název Kelle mä soitan a lze jej přeloži jako Komu volám. Jedná se o emotivní baladu, jejímž tématem je samota, že sami se můžete cítit, i když stojíte uprostřed davu.

Co říkáte na poslední finskou finálovou píseň?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..