Národní kola

DNES: První semifinále norské MGP 2021

Dnešním dnem startuje šestitýdenní hledání nového norského zástupce.

Norské národní kolo Melodi Grand Prix 2021 se skládá z pěti semifinálových večerů. V každém se představí čtveřice interpretů, z nichž jeden postoupí přímo do finále, kde doplní již kvalifikovanou šestici finalistů. Stejně jako vloni, každé semifinále se bude skládat ze dvou základních duelů, jejichž vítězové se pak mezi sebou utkají ve třetím, zlatém duelu. O osudu všech soutěžících budou rozhodovat jen a pouze online hlasy televizních diváků. Vítěz třetího duelu se stává finalistou, ostatní tři interpreti už mohou doufat jedině v divokou kartu, která bude dodatečně udělena po skončení všech pěti semifinále. Tato karta určí posledního, dvanáctého šťastlivce, který se představí ve velkém finále 20. února.

Dnes večer se o finále utká tato první čtveřice semifinalistů:

Bookmakeři favorizují sedmnáctiletou zpěvačku Stinu Talling a také legendu norského rocku, zpěváka Jorna. Jak jsme se ale přesvědčili v minulém roce, Norsko umí překvapit a především živá vystoupení dokážou zamíchat kartami. Nezbývá tedy počkat si, jak celý večer dopadne.

V rámci živého přenosu se představí i první dva automatičtí finalisté vybraní norskou televizí. Jedná se o populárního zpěváka, který si říká TIX a soutěží s písní Ut Av Mørket, a především trio KEiiNO, které zvítězilo v Melodi Grand Prix před dvěma lety a reprezentovalo velmi úspěšně Norsko v Tel Avivu. Letos se o účast na Eurovizi poperou s písní Monument. Obě finálové písně jsou již zveřejněné:

TIXUt Av Mørket

KEiiNOMonument

Všemi večery nás provede známá trojice Kåre Magnus Bergh, Ingrid Gjessing Linhave a Ronny Brede Aase. Přímé přenosy budou letos bez publika, můžeme se ale těšit na fandící diváky ve svých domovech, takže nás rozhodně nečeká žádná tichá show.

Přímý přenos dnešního semifinále MGP 2021 začíná v 19:50 SEČ a živě jej budete moci sledovat zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..