Novinky

Změny v české eurovizní delegaci a novinky o výběru písně

Od posledních změn uplynul rok a máme tu další personální šarádu v české delegaci.

Psal se podzim 2019, kdy tehdejší šéf české delegace na Eurovizi Jan Bors oznámil svůj odchod z této pozice. Na jeho místo nastoupil dosavadní asistent šéfa delegace Cyril Hirsch. A přibližně po roce zde máme další personální změny. Tou nejvýraznější je nový šéf delegace Kryštof Šámal. Toho ale čeští eurovizní fanoušci dobře znají, jelikož v posledních letech působil jako tzv. Head of Press, tedy šéf komunikace s tiskem. V delegaci tak není žádným nováčkem a prostředí Eurovize zná lépe než kdo jiný. Kryštof Šámal také během roku 2020 začal pracovat jako manažer skupiny Lake Malawi, se kterou byli v úzkém kontaktu od jejich účasti na Eurovizi 2019 v Tel Avivu.

Cyril Hirsch se tak vrací zpět na pozici asistenta Head of Delegation a také na pozici vedoucího produkce.

Na uvolněné místo Head of Press pak byla obsazena Aneta Veselská, která již několik let pracuje v ČT na pozici manažerky produktové komunikace. Bude mít na starosti mimo jiné i  zprostředkování interview v češtině.

Jejím asistentem pak bude Ahmad Halloun. Ahmad pochází z Venezuely a momentálně žije ve španělské Barceloně. Předpokládá se, že bude mít na starost příspěvky na sociálních sítích. Mimo to bude obstarávat interview v angličtině.

Na ostatních pozicích najdeme Lucii Kapounovou (manažerka vývoje), Viktora Průšu (manžer realizace) a Michala Utíkala (dramaturg). Delegace dnes tyto personální změny zveřejnila na oficiálních sociálních sítích ESCZ na FB a na Instagramu. Celý FB příspěvek s oznámením si můžete přečíst zde.

Mimo to bylo potvrzeno, že píseň pro Bennyho do Rotterdamu bude vybrána interně, tedy nikoliv z více písní přes online národní kolo. Zatím nebylo zveřejněno, kdy můžeme očekávat představení nové písně.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..