Národní kolaNovinky

Španělská píseň bude vybrána v národním kole

V rámci tohoto přenosu představí Blas Cantó několik písní.

Španělský zpěvák Blas Cantó, který si nedávno střihl i duet s Pastorou Soler, měl reprezentovat tuto pyrenejskou zemi na letošní Eurovizi s písní Universo. Po zrušení soutěže byl právě Blas jedním z prvních potvrzených interpretů i pro příští květen.

Zpěvák přes léto rozhodně nelenil a s nahrávací společností Warner Music přichystal hned několik písní, které představil španělské televizi TVE. Ta nyní došla společně s nahrávací společností k závěru, že nevybere soutěžní píseň interně, ale zorganizuje galavečer, v rámci kterého Blas Cantó zazpívá několik písní a Španělé budou mít zásadní slovo ve výběru.

Toto národní kolo se uskuteční v lednu nebo v únoru a kromě Blase v něm zazpívá i jedna z nejúspěšnějších španělských reprezentantek tohoto století Pastora Soler či Vanessa Martín. Zatím není známo, z kolika písní budou Španělé vybírat, ani kdy budou písně představeny světu. Blas však na svých sociálních sítích hovořil o tom, že dokončil čtyři songy a že jsou odlišné jak od písně Universo, tak i samy mezi sebou. Všechny písně tak bude spojovat především Blasův nezaměnitelný hlas. Mezi fanoušky se navíc šušká, že na jedné písni spolupracoval Blas se samotným stále úřadujícím králem Duncanem Laurencem.

Španělsko tento způsob výběru využilo již právě například v letech 2012 a 2013, kdy TVE zvolilo interně reprezentanta (v roce 2012 Pastoru Soler a v roce 2013 skupinu El Sueño de Morfeo), avšak o písni rozhodl přímý přenos se třemi představenými počiny.

Španělsko na Eurovizi vystoupí rovnou ve finále 22. května 2021.

Zdroj: Eurovision-spain.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..