Novinky

Daði Freyr bude reprezentovat Island na Eurovizi 2021

Islandská televize oznámila interní výběr reprezentanta, kterým bude opět Daði & Gagnamagnið!

Výběr islandského reprezentanta se poprvé od roku 2005 mění a v příštím roce tak neuvidíme populární Söngvakeppnin. Vzhledem k současné světové situaci se islandský vysílatel RÚV rozhodl opět oslovit vítěze národního kola 2020 a Daði Freyr se tak stává dalším z letošních interpretů, kteří mají možnost se ukázat v Rotterdamu v roce 2021.

Samotný Daði Freyr se již dříve vyjádřil, že pokud by měl znovu absolvovat celý televizní národní výběr, odmítl by se zúčastnit. Podle něho je to velké množství práce a věnovat tomu svůj čas znovu, stejně jako v minulém roce, by nechtěl. Kdyby však mohl odjet do Rotterdamu rovnou, viděl by investici svého času do soutěže jako výhodnou. To islandská televize vyslyšela a rozhodla se pro interní výběr.

Programový ředitel televize RÚV se nechal slyšet, že vzhledem k loňskému úspěchu Daðiho Freyra a skupiny Gagnamagnið mezi fanoušky, je mu ctí znovu pověřit tyto nadané muzikanty reprezentováním Islandu na Eurovizi 2021. Složité rozhodování prý samozřejmě ovlivnilo to, že v loňském roce se Eurovize nekonala, a není jisté ani to, zda by již v únoru mohlo národní kolo proběhnout, tak jak jsou lidé na Islandu zvyklí.

Televize pověřila Daðiho Freyra složením nové písně. Ten reagoval nadšením a zdůraznil, že stejně jako loni se budou snažit udělat maximum na cestě k úspěchu na Eurovizi. Je si jistý, že celá sestava odjede ve stejném složení a doufá, že na jaře již vše proběhne, jak má.

A co vy, jaké jsou vaše pocity? Máte radost z interního výběru skupiny Daði & Gagnamagnið nebo jste raději doufali v někoho jiného? Jakou novou píseň, myslíte, Daði Freyr pro Eurovizi vytvoří? Neváhejte a diskutujte!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..