Novinky

Eurovision Home Concerts 2020

Tento týden v pátek začne pravidelná série mini koncertů z domova jednotivých eurovizních interpretů.

Evropská vysílací unie oznámila krátce po zrušení letošní Eurovize, že má v plánu pro eurovizní fanoušky několik online aktivit. Jednou z nich je série domácích koncertů, které budou k dispozici vždy v pátek počínaje pátkem 3. dubna. Každý pátek uvidíme několik různých interpretů z některého z uplynulých ročníků (včetně zrušeného ročníku 2020), kteří vystoupí se svou eurovizní písní a jednou cover verzí. Tu vždy na Twitteru po zveřejnění daného interpreta vybírá veřejnost ze seznamu písní předložených samotným interpretem. Zatím není známý přesný počet účinkujících v každém večeru ani to, kolik dílů Eurovision Home Concerts uvidíme. V tuhle chvíli ale známe již některá jména interpretů, které uvidíme tento pátek.

Jako první byl oznámen Ryan O’Shaughnessy z Irska. Od něj uslyšíme kromě jeho písně Together z Lisabonu z roku 2018 také letošní píseň Islandu Think About Things. V nabídce se dále objevila nizozemská píseň z roku 2014 Calm After the Storm (v anketě byla těsně druhá), třetí místo pak připadlo na naši loňskou píseň Friend of a Friend a nejmenší podporu veřejnosti měla irská píseň Rock’N’Roll Kids. Krátce po Ryanovi přibylo další oznámení a v něm jsme se dozvěděli, že v pátek uvidíme a uslyšíme také Tamaru Todevskou ze Severní Makedonie, která loni zvítězila v hlasování odborých porot ve finále v Tel Avivu se svou písní Proud. Kromě ní zazpívá i další loňskou píseň, a to Soldi od Mahmooda. Ta v anketě těsně zvítězila nad srbskou Molitvou. S odstupem pak ve výběru skončila píseň její sestry Tijany Dapčević To The Sky z roku 2014. Nejmenší podporu měla píseň Spojeného království z roku 1998 Where Are You?.

Třetím potvrzeným interpretem pro první páteční koncert je Rasmussen z Dánska. Ten zazpívá svou píseň Higher Ground z roku 2018 a vedle ní také další dánskou vítěznou píseň z roce 2013 Only Teardrops. Ta porazila píseň Fairytale Alexandera Rybaka, se kterou svedla těsný boj. S drobným odstupem se pak umístila letošní bulharská píseň Tears Getting Sober a nejmenší podporu hlasující veřejnosti získala dánská píseň Dansevise. Zatím posledním jménem, které bylo pro páteční večer představeno, bylo dnes jméno černohorského Slavka Kaleziće. Ten se proslavil svým extravagantním copem a jeho píseň Space z roku 2017 v pátek večer doplní i ikonická taneční píseň Fuego od Eleni Foureira. Získala v anketě téměř polovinu všech hlasů. Se značným odstupem se pak umístilo arménské Qele, Qele a švédská Euphoria, nejméně hlasů pak získala jugoslávská píseň Brazil.

Koho byste rádi viděli a slyšeli vy v pátečním nebo některém z dalších dílů Eurovision Home Concerts? A jaké písně ostatních interpretů byste těmto interpretům vybrali vy? Podělte se s námi o vaše návrhy v komentářích.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..