Národní kola

DNES: Finále Szansa na sukces 2020

Polsko dnes vybere svého reprezentanta i píseň pro Rotterdam.

Polsko se letos snaží navázat na úspěšný výběr reprezentantů na dětskou Eurovizi a volí tedy show Szansa na sukces, která byla oblíbená již před mnoha lety. Během tří předtočených semifinále zpívali interpreti cover verze písní od skupin ABBA, The Beatles nebo písně známé z Eurovize. Kasia Dereń, Alicja Szemplińska a Albert Černý byli ti šťastní, kdo postoupili do dnešního finále. Opět zazní od každého finalisty jedna cover verze, ale nás budou zajímat především potenciální eurovizní písně.

Kasia Dereń zvolila píseň Ufaj mi, která je částečně v polštině a částečně v angličtině. Píseň již byla publikována a odkaz na ni přikládáme níže. Albert Černý ve finále nebude sám, ale jelikož už nejde pouze o cover verzi (jako v semifinále), doprovodí ho tentokrát celá skupina Lake Malawi, tedy Jeroným Šubrt a Antonín Hrabal. Není tedy velkým překvapením, že potenciální eurovizní počin pro Rotterdam je od Lake Malawi jejich novinka Lucy. Ta má téměř čtyři minuty, takže pro potřeby Eurovize a polského národního kola by měla být zkrácena na tradiční tříminutový limit. Třetí finalistkou je Alicja Szemplińska, která zatím nezveřejnila píseň Empire, takže se budeme muset nechat překvapit. Jistě víme jen to, že se na písni autorsky podíleli stejní autoři jako na písni Superhero, se kterou v listopadu zvítězila v dětské Eurovizi Viky Gabor.

Szansa na sukces 2020 – Finále – neděle 23. února 2020 15:15

  • Kasia Dereń – Ufaj mi / Satellite (Lena)
  • Alicja Szemplińska – Empire / Euphoria (Loreen)
  • Lake Malawi – Lucy / Fairytale (Alexander Rybak)

V porotě, která vybrala tři finalisty, zasedli tři eurovizní reprezentanti Polska – Cleo, Gromee a Michał Szpak. O vítězi by dnes měla rozhodnout porota a televizní diváci, předpokládejme v poměru 50 % porota a 50 % diváci. Živý finálový přenos začíná v 15:15 na polské televizi TVP2 a vy ho můžete sledovat na tomto odkazu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..