Novinky

Novinky ohledně rotterdamských přenosů

Co nás čeká během Eurovize v Rotterdamu a bez čeho se naopak budeme muset obejít?

Přípravy živých přenosů jsou v plném proudu  a my už nyní známe první detaily jednotlivých květnových večerů. Co tedy víme? Začněme s moderátory. Jejich jména známe už nějaký ten týden, vžyť uváděli i samotné losování na koneci ledna. Nově nyní ale víme, že Jan Smit společně s Chantal Janzen budou hlavními tvářemi na eurovizním pódiu, zatímco Edsilia Rombley se bude zdržovat především v Greenroomu s napjatými interprety. Edsilia nebude pouze v hale, ale bude také jezdit taxíkem po Rotterdamu, samozřejmě v předtočených klipech. Svou taxi službu poskytne několika eurovizním vítězům, a to například Anne Marie-David (Lucembursko 1973), Niamh Kavanagh (Irsko 1993) či Ruslaně (Ukrajina 2004). Zatímco tyto hvězdy odveze na místo určení, krátce si s nimi popovídá.  Poslední moderátorkou je pak NikkieTutorials, která bude mít na starosti sociální sítě, především YouTube.

Edsilia jakožto řidička taxi.

O něco více šokující informací může být to, že během přenosů nebude příliš prostoru pro humor. Moderátoři nebudou mít ve scénáři žádné vtipné momenty, ty tak mohou jedině vzejít z nenadálé a nepřipravené situace. Dle Gerbena Bakkera, vedoucího přípravy všech tří show, humor není potřeba v pořadu jako je Eurovize, kde se setkává tolika různých národů, jejichž smysl pro humor se diametrálně liší jeden od druhého. I tak se ale prý rozhodně nudit nebudeme.

Novinky přichází i ohledně poslední roky velmi oblíbené „flag parade“, tedy úvodní finálový ceremoniál, ve kterém se nám představuje kompletní šestadvacítka finalistů. Ta letos bude v hudební režii teprve patnáctiletého DJ Pietera Gabriela, který má za úkol doprovodit vlajkový průvod svou hudbou. Jak ale podotýká sám Bakker, ceremoniál by neměl trvat příliš dlouho. Odkazuje například na loňský Tel Aviv, ve kterém „přistávání letadlem“ všech interpretů trvalo kolem patnácti minut, což Bakker považuje za zbytečně dlouhé.

Patnáctiletý DJ Pieter Gabriel

Eurovize oslaví svůj 65. ročník, během kterého zvítězilo téměř 70 písní ze všech koutů Evropy. Zatímco budou diváci hlasovat v závěru velkého sobotního finále, na pódiu se objeví hned několik vítězů, kteří zazpívají své písně v rámci jedinečného a nezapomenutelného „medley“. Během tohoto průřezu historií uslyšíme:

  • Gigliola CinquettiNon ho l’età (Itálie 1964)
  • Lenny KuhrDe Troubadour (Nizozemsko 1969)
  • Getty Kaspers (Teach-in)Ding-A-Dong (Nizozemsko 1975)
  • Sandra KimJ’aime la vie (Belgie 1986)
  • Paul Harrington & Charlie McGettiganRock ‘n’ Roll Kids (Irsko 1994)
  • Alexander RybakFairytale (Norsko 2009)
  • Duncan LaurenceArcade (Nizozemsko 2019)
Teach-in po výhře na Eurovizi 1975. Další výhru Nizozemsko zaznamenalo až po 44 letech.

Poslední novou informací je „otvírací“ vystoupení druhého, tedy našeho semifinále. O to se totiž postará nizozemská hvězda breakdance Redo, celým jménem Redouan Aiit Chit. Ten se narodil s několika tělesnými anomáliemi. Má kratší pravou ruku bez loketního kloubu, pouze pět prstů na rukách dohromady, kratší pravou nohu a navíc mu chybí pravá část boku. Navzdory těmto indispozicím si nenechal negativně ovlivnit svůj život a dělá to, co miluje ze všeho nejvíc – breakdance. Diváci ČT 2 tak budou mít možnost jeho um vidět právě ve čtvrtek 14. května hned po 21. hodině.

Redo

Co říkáte na všechny tyto novinky ohledně letošních živých přenosů z nizozemského Rotterdamu? Další novinky se budeme postupně dozvídat v následujících týdnech, takže buďte s námi, ať vám nic neunikne.

Zdroj: Eurovision.tv, Escxtra.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..