NovinkyReprezentanti

Řecko interně vybírá Stefanii Liberakakis

Řecko stejně jako minulý rok volí reprezentatnku řeckého původu, jejíž kariéra odstartovala v zahraničí. Letos to je sedmnáctiletá zpěvačka a účastnice Junior Eurovision Song Contest 2016.

Stefania Liberakakis se narodila v Nizozemsku a právě tuto zemi před lety reprezentovala v juniorské verzi soutěže. Již na podzim se spekulovalo, že se objevila na seznamu potenciálních řeckých reprezentantů pro rok 2020. V posledních dnech se dokonce objevily zvěsti, že si řecký vysílatel ERT vybral právě ji. Stefanie se proslavila účastí v nizozemské verzi Hlasu. I když se zprvu přidala ke skupině Kinderen voor Kinderen, odstartovala vlastní sólovou kariéru. Taktéž se z ní stala herečka. Když se letos účastnila řeckých MAD VMA awards a vystoupila po boku dalších dvou řeckých zpěvaček, dostala se do podvědomí řeckých fanoušků, kteří se v komentářích pod videem dovolávali jejího vyslání do Rotterdamu.

Co je ještě zajímavější než samotný výběr Stefanie, je tým, který by se měl postarat o řeckou reprezentaci. Tento rok to bude takzvaný eurovizní „Dream Team“. Jedná se o skladatele Kontopoulose a choregrafa Evangelinose, kteří se podíleli na vystoupeních Řecka v roce 2009 (Sakis Rouvas – This is Our Night) a 2012 (Demy – This is Love), ale i na dalších velkých eurovizních hitech, jako je Shady Lady zpívané Ani Lorak v Bělehradu 2008 nebo You’re the Only One a Scream Sergeje Lazareva ze Stockholmu 2016 a Tel Avivu 2019. Evangelios navíc připravoval i staging pro vítězné My Number One zpěvačky Heleny Paparizou. V případě, že bude Kontopoulosova píseň vybrána, bude mít tento producent  již dvě želízka v ohni, to druhé v estonském Eesti Laul, kde Uku Suviste soutěží s písní What Love Is.

Níže se můžete podívat na Stefanino eurovizní vystoupení z ročníku 2016 na Maltě.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..