Národní kolaNovinky

Dánsko představuje semifinálové kolo národního výběru

Dánský vysílatel DR přidává do národního výběru Dansk Melodi Grand Prix 2020 speciální semifinálové kolo o devíti písních, z nichž diváci a porota vybere on-line pět do finálního klání o reprezentaci Dánska.

Proces výběru dánského reprezentanta je letos komplikovanější než v předchozích letech. K pěti finalistům, které DR již umístilo na seznam automatických finalistů Dansk Melodi Grand Prix, se nyní přidává dalších 9 uchazečů o boj ve finále. Toto nové semifinálové kolo proběhne následujícím způsobem. Na základě devíti vysílacích regionů dánské veřejnoprávní stanice DR se semifinalisté rozdělili do tří skupin po třech – jsou skupiny Sever, Východ a Jih. Od 20. do 24. ledna probíhá ve spolupráci s rádiem P4 divácké hlasování, dle jehož výsledků pak z každé skupiny postoupí jeden interpret přímo do finále. K těmto třem šťastlivcům, jež budou oznámeni 24. ledna, se o týden později přidají další dvě tzv. „divoké karty“, které vybere odborná porota. Současně vysílatel zveřejní jména zbylých, již vybraných finalistů. Nakonec tak ze semifinále postoupí pět skladeb a ve finále, které se uskuteční 7. března, si tak budeme mít šanci poslechnout celkem 10 písní. Tři finalisté s nejvyšším počtem bodů následně zazpívají znovu v superfinále, jež bude součástí slavnostního večera. Vítěz tohoto posledního kola odjede jako dánský reprezentant do Rotterdamu.

Zde se můžete podívat na seznam semifinalistů:

Skupina Sever

  • Emil – Ville ønske jeg havde kendt dig
  • Sander Sanchez – Screens
  • MieLou – We Could Be So Beautiful

Skupina Východ

  • SamSara – For You
  • Søren Okholm – Impossible Dreamers
  • Ben & Tan – Yes

Skupina Jih

  • Jamie Talbot – Bye Bye Heaven
  • Kenny Duerlund – Forget It All
  • Nick Jones – 2AM

Všechny semifinálové písně si můžete pustit na webu dánské televize DR.

Semifinalisté Dansk Melodi Grand Prix 2020

Co se týče dalších detailů průběhu semifinále, můžeme zmínit, že dánští posluchači mohou hlasovat pouze v té skupině, do níž spadá region, ve kterém bydlí. Samotné finále 50. ročníku Dansk Melodi Grand Prix se odehraje 7. března v kodaňské Royal Arena. Soutěž se tak poprvé od roku 2008 vrací zpět do hlavního města a po dlouhých 21 letech bude písničkáře doprovázet živý orchestr. Večer uvedou moderátoři Hella Joof a Rasmus Bjerg.

Zdroj: dr.dk

 

Jeden myslel na “Dánsko představuje semifinálové kolo národního výběru

  • to už komplikovanejšie nemohli spraviť 😀 😀 😀

    Reagovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..