NovinkyReprezentanti

Gruzii bude v Rotterdamu reprezentovat Tornike Kipiani

Tornike Kipiani si díky vítězství v Georgian Idol zajistil letenku na Eurovizi. Včera v Tbilisi si v konkurenci dalších tří zpěváků díky porotě a divákům vydobyl možnost reprezentovat gruzínskou vlajku v květnu v Rotterdamu.

Ve včerejším finále gruzínské verze soutěže Superstar získal Tornike celou třetinu došlých hlasů, ale na paty mu šlapala Barbara Samkharadze, která získala pouze o necelá 3 % hlasů méně. V průběhu sedmitýdenního maratonu živých přenosů soutěže Georgian Idol byl s výjimkou prvního kola Tornike vždy na prvním místě. Pouze v prvním týdnu bral pomyslné stříbro. Dá se tak s klidným srdcem říci, že Tornike byl od samého začátku největším favoritem na vítězství.

Tornikemu  Kipianimu je 32 let, o účast v Eurovizi se již pokoušel dříve, když v roce 2017 neuspěl s písní You Are My Sunshine, přednost tehdy dostala zpěvačka Tako Gachechiladze. Tornike je vítězem gruzínského X Faktoru, stalo se tak v roce 2014, kdy mu k vítězství pomohla i hvězda loňské eurovize Tamta, která si ho vybrala do svého týmu. Zaměříme-li se na osobní život gruzínského zpěváka, zjistíme, že je otcem tří dětí. Jeho píseň pro eurovizi zatím vybrána nebyla. Víme ovšem, že výběr bude probíhat interně.

Tornike Kipiani

Zde si můžete poslechnout Tornikeho soutěžní skladbu z roku 2017.

Byl Tornike vaším favoritem? Prorokujete tentokrát pro Gruzii lepší časy? Dejte nám vědět do komentářů!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..