Národní kolaNovinky

Moderátoři Melodifestivalenu 2020 představeni

Moderátory příštího ročníku švédského národního kola Melodifestivalen se stalo trio David Sundin, Linnea Henriksson a Lina Hedlund.

Prvním představeným moderátorem, jenž bude soutěží po celou dobu diváky provázet, je televizní moderátor a komik David Sundin. Vedle svého působení na televizních obrazovkách je Sundin také autor několika knih a již v letech 2015 a 2016 se podílel na tvorbě Melodifestivalenu jako scénárista. Po jeho boku bude během slavnostních večerů stát zpěvačka Linnea Henriksson. Ta už je fanouškům švédské soutěže známá, vystupovala na ní totiž již před dvěma lety s písní Mamma är lik sin mamma v rámci nesoutěžního čísla, čímž tak zpestřila napínavý večer. Henriksson se proslavila především díky účasti ve švédské verzi SuperStar v roce 2010. Třetí osobností, kterou uvidíme v roli moderátorky, je nakonec populární Lina Hedlund, která se Melodifestivalenu jako soutěžící zúčastnila dokonce šestkrát. Naposledy zkusila štěstí na počátku letošního roku s písní Victorious, s níž se probojovala až do velkého finále. Je členkou slavné disco skupiny Alcazar, která patří k těm nejúspěšnějším ve Švédsku.

David Sundin, Lina Hedlund a Linnea Henriksson

Krátce si připomeňme i moderátory z minulých ročníků, mezi něž patří významná švédská jména jako Eric Saade, reprezentant Švédska na Eurovizi 2011 v Německu, či Petra Mede, kterou jsme mohli společně s Månsem Zelmerlöwem spatřit jako moderátorku Eurovize 2016 ve Stockholmu. Mezi další známé tváře uvádějící Melodifestivalen zařaďme i zpěvačku Sannu Nielsen, legendární Saru Dawn Finer známou pod pseudoynem Lynda Woodruff nebo již zmíněného Månse Zelmerlöwa.

Termíny a lokality všech soutěžních večerů byly představeny minulý týden. Melodifestivalen 2020 se budete moci sledovat každou sobotu od 1. února do 7. března 2020. Skládá se ze čtyř semifinále, jednoho kola „druhé šance“ a finále, které se uskuteční ve Friends Areně ve Stockholmu. Vítěz odjede příští rok do nizozemského Rotterdamu, kde bude reprezentovat skandinávskou zemi na Eurovizi 2020.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..