Národní kolaNovinky

Česká delegace odtajnila další informace o českém výběru

Již dříve jsme psali článek o informacích ohledně připravovaného národního kola. Dnes se na Facebooku české delegace objevilo několik dalších novinek. Situaci opět popsal šéf české delegace Jan Bors.

Z minulé zprávy jsme se dozvěděli především to, kolik písní bylo v letošním roce zasláno, nebo to, jakou vizi o národním kole letos český tým má.  Nejdůležitější informací z dnešního oznámení je bezesporu to, že finálová osmička je již kompletně vybraná. Systém výběru byl velmi propracovaný. Do užšího výběru se dostalo dvacet písní, ze kterých porotci vybrali právě osm finalistů. Funkci porotců zastávali: Jan Bors, Jan Potměšil, Kryštof Šámal, Marvin Dietmann a Cyril Hirsch. Porotci se prý jednoznačně shodli na čtveřici písní, ale u zbytku již tak jednoznačná shoda nepanovala. Proto bylo potřeba dokonce zorganizovat dodatečný konkurz, aby se rozhodlo o doplnění finálové sestavy. K tomuto konkurzu bylo pozváno 12 interpretů z užšího výběru a zajímavostí je, že konkurz probíhal v angličtině. Odůvodněním bylo to, že ne všichni z týmu jsou české národnosti, ale také to, že Eurovize je mezinárodní soutěž a komunikace v cizím jazyce je velmi důležitá. Do TOP 10 samotné Eurovize se však dá dostat i bez znalosti angličtiny, což dokazuje například Joci Pápai, který osmým místem dosáhl třetího nejlepšího výsledku pro Maďarsko v historii Eurovize.

Podle českého týmu se fanoušci mohou těšit na pestrou a moderní hudbu. Rovněž prý můžeme čekat extrémně zajímavé interprety, ať již známé tváře, nebo naopak úplně nové osobnosti. Delegace věří, že máme letos ještě silnější výběr než loni, což však můžeme porovnat až po zveřejnění písní. Například letos po zveřejnění finálové osmičky čeští fanoušci optimismem úplně nezářili.

Aktuálně tým pracuje na zajištění co nejlepší atmosféry národního kola, mezi to patří například schůze s moderátory, režiséry, architektem, výběr porotců nebo také věci týkající se samotných podob vystoupení. Řeší se ale třeba také grafika celého přenosu nebo jednotlivých hudebních čísel.

Celý tým už několik let intenzivně pracuje na co nejlepším výběru a dle slov Jana Borse se letos snaha opravdu vyplatila. Jestli je to opravdu tak, můžeme se ve Foru Karlín těšit na fenomenální show!

Jaké žánry byste chtěli v Karlíně slyšet? Nebo popřípadě jakého interpreta? Jaký typ skladby by byl tím “pravým“?

2 komentáře: „Česká delegace odtajnila další informace o českém výběru

  • Dokud nebudeme znát interprety a jejich písně tak jsou to jen kecy stejně jako minulý rok, kdy říkali, jak máme jedno z nejsilnějších národních kol, ale možná tak z opačný strany protože to bylo fakt otřesný.. jestli je ten tým co ty písničky vybíral stejnej jako minulej rok tak fakt nevěřim tomu, že to bude lepší…

    Reagovat
    • Tým, který rozhodoval je z většiny stejný, ale tentokrát je tam i zahraničí – Marvin Dietmann z Rakouska. To taky určitě bude hrát při výběru roli. Má se jednat jak o známé tváře a jména, tak i o nováčky, tak se bude dlouho připravovat staging. Očekávám tak již plně připravené písně se vším všudy, ostatně jak to u televizních národních kol často bývá. Nebál bych se tedy o nic. 🙂

      Reagovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..