Novinky

První zkoušky a tisková konference Itálie

I přes značné indispozice se Mahmoodovi první zkouška povedla.

Aktuálně nejočekávanější zkouškou byla zkouška Itálie a Mahmooda. Ten patří totiž k poslednímu velkému favoritovi, jehož vystoupení jsme zatím neviděli. O jeho oblibě svědčí i vítězství s písní Soldi v letošní OGAE anketě.

Nutno podotknout, že podle hlášení z Itálie byl v posledních dnech Mahmood prý těžce nemocný a teprve se zotavuje. I tak bylo ale po pěvecké stránce kvalitní až na drobné nejistoty, které se během druhých zkoušek a před velkým finále zcela jistě podaří doladit. Mahmooda na jevišti doprovází tři tanečníci a mimo jeviště pak ještě dva vokalisté. Celé vystoupení je situováno do modré a červené barvy, na LED projekcích se střídají různé záběry – hořící bankovky, silueta dítěte a otce, Mahmoodův obličej rozpadající se na kusy.

Mimo to také na pozadí můžeme vidět anglické překlady tří italských frází, které se v textu opakují. Sdělení písně by se tak mělo dostat i k širšímu publiku, než kdybychom při vystoupení překlad neviděli. Rozhodně je vidět Mahmoodova obliba a síla jeho písně.

Ostatně celé press centrum při jeho první zkoušce ani nedutalo a dokonce poctivě a vycvičeně jak izraelská vojenská jednotka tleskalo ve správných částech písně, přesně jak jsme zvyklí z Mahmoodova vystoupení v Sanremu. Pokud stejně zareaguje i publikum v hale, jen to podoří Mahmooda a celou píseň.

Mahmood – tisková konference
Mahmoodova píseň Soldi obsahuje i některá arabská slova, která jsou pro něj významná, protože mu je říkával otec, než ho opustil.
Pro Mahmooda není píseň jenom o penězích samotných, ale o tom, jak dokážou narušit vztahy a rozvrátit rodinu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..