Národní kolaNovinky

Dnes: Rumunsko vybírá zbylé finalisty

Druhá polovina soutěžících se utká o postup do velkého finále.

Tradiční show Selecția Națională 2019 je opět použita v Rumunsku pro výběr tamějšího reprezentanta na Eurovizi. O soupisce semifinalistů jsme vás informovali již v našem předchozím článku. Od té doby ale došlo k pár změnám v rumunské soupisce semifinalistů. Nejdříve byly oznámeny dvě divoké karty, které rumunská televize TVR udělila vítězce rumunského X Faktoru Belle Santiago a také Lindě Teodosiu, která se proslavila v Německu svojí účastí v show Německo hledá Superstar. Nedlouho po tomto oznámení se ale z rumunského národního kola odhlásil MIHAI, který prý nesouhlasí s tím, jak je show organizována. V posledních dnech bylo dokonce oznámeno, že MIHAI své štěstí zkusí se svou písní, která byla zamýšlena pro Rumunsko, v běloruském národním kole, nakonec však ze zdravotních důvodů svou běloruskou účast zrušil.

Největší favoritkou dnešního večera je bezesporu mladá Laura Bretan, která se proslavila svou účastí v show America’s Got Talent, kde ve finále skončila na šestém místě. Rumunskou verzi této show dokonce vyhrála. Je známá především pro svůj vyzrálý operní hlas, kterým zpívá již v takto mladém věku. Za její písní Dear Father, která začíná popově a do operní polohy se dostává až ve své druhé části, nestojí nikdo jiný než Mihai Alexadru, autor takových eurovizních songů jako například Yodel It z Eurovize 2017 v Kyjevě. Laura je aktuálně největší favoritkou i na celkové vítězství v rumunském národním kole. Na paty jí však šlape Bella Santiago a Linda Teodosiu.

Do finále může postoupit pouze šest soutěžících. Pět na základě hlasování poroty, šestý pak vzejde z následného diváckého hlasování mezi zbývajícími písněmi.

Druhé semifinále Selecția Națională 2019 – neděle 10. února 2019

  1. 2 Gents – Ielele
  2. Georgy – Tears
  3. Olivier Kaye – Right Now
  4. Xonia – Discrete
  5. TMW – Make Me Your Man
  6. Johnny Bădulescu – Give Up Now
  7. Echoes – High Heels On
  8. Aldo Blaga – Your Journey
  9. Letiția Moisescu and Sensibil Balkan – Daina
  10. Laura Bretan – Dear Father
  11. Ester Peony – On a Sunday
  12. Linda Teodosiu – Renegades

Rumunské národní kolo lze sledovat na livestreamu na YouTubeFacebooku nebo na online přenosu televize TVR. Přenos začíná ve 20:00 SEČ.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..