PODCAST - Eurovizní pokec

Eurovizní pokec s Aiko: Během národního kola jsem cítila podporu od fanoušků na TikToku.

Do dalšího dílu podcastu přijala pozvání naše letošní reprezentantka Aiko. Její soutěžní píseň Pedestal se před několika dny dočkala revampu. Jak upravená verze pro soutěž vznikala? Čím si zpěvačka vysvětluje masivní podporu v národním kole ESCZ 2024? A kdo bude sestavovat choreografii k vystoupení v Malmö? To vše a mnohem více se dozvíte v exkluzivním rozhovoru, který vedl šéfredaktor našeho webu Josef Štaif. Podcast Eurovizní pokec si můžete přehrát níže nebo na následujících platformách: Spotify, Apple podcastsGoogle podcastsYouradio TalkČeské podcasty a v dalších oblíbených podcastových aplikacích.

Co v epizodě uslyšíte?

Jednou z prvních možností, jak mohli diváci Aiko zaregistrovat, byla její účast v talentové soutěži Česko Slovenská SuperStar. Už od první chvíle působila jako zjevení. S malou kytarou a velkým kloboukem zaujala a skončila těsně před branami finálových kol. Jak vzpomíná Aiko na své hudební začátky? Jak zpětně hodnotí svá vystoupení v SuperStar? A kdy se rozhodla Alena Shirmanová, že bude vystupovat právě pod uměleckou přezdívkou Aiko?

V závěru minulého roku vyhrála Aiko s písní Pedestal národní kolo ESCZ 2024. V rozhovoru přiznala, že se pokoušela o reprezentaci České republiky už v minulých letech. Nebyla však nikdy vybrána do nejužšího výběru. Prozradila také, že během národního kola cítila obrovskou podporu zejména na sociální síti TikTok, kde měla několik virálních videí. Zároveň jsme se nezapomněli zeptat, jak aktuálně probíhají přípravy na vystoupení v Malmö. Aiko prozradila i realizační tým, který jí pomůže s podobou vystoupení. Kromě již známých jmen se v rozhovoru dozvíte, kdo bude pro zpěvačku tvořit choreografii.

Aiko se chystá na celou řadu pre-parties, kde vystoupí před zahraničními fanoušky. Jak se těší? Je už s některými ostatními účastníky letošního ročníku v kontaktu? A proč jí je sympatická Bambie Thug z Irska?

V druhé půlce minulého týdne oficiálně představila Aiko eurovizní verzi své písně Pedestal. Je delší o půl minuty. Proč se rozhodla píseň prodloužit? Jaká je myšlenka revampu a celé písně?

Oficiální videoklip

Ohodnoťte píseň Aiko - Pedestal

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..