Národní kolaNovinkyReprezentanti

Vítězem Benidorm Festu 2024 se stala skupina Nebulossa s kontroverzní písní Zorra

Během tohoto týdne proběhla dvě semifinálová kola a velké finále španělského národního kola Benidorm Fest 2024. Vítězem se stala skupina Nebulossa s kontroverzní písní Zorra.

V úterý a ve čtvrtek odvysílala španělská televize RTVE semifinálová kola Benidorm Fest 2024. Z každého semifinále vzešli čtyři finalisté, kteří se utkali v dnešním finálovém večeru. O výsledcích semifinálových kol jsme Vás pravidelně informovali v článku na našich webových stránkách. Favoritů na vítězství ve španělském národním kole bylo hned několik. Z prvního semifinále postoupila s přehledem skupina Nebulossa s písní Zorra. V druhém semifinále nebyl pochyb o postupu zpěváka st. Pedra a Marie Peláe. Do rozhodování o vítězi však mohl ještě výrazně promluvit zpěvák Jorge González, který ve čtvrtečním semifinále vyhrál hlasování demoskopické poroty a televotingové hlasování.

Večer to byl napínavý do jeho samotného konce. Poprvé v historii Benidorm Festu se stalo, že odborná porota ve finále udělila stejný počet bodů prvním dvěma písním. St. Pedro a Nebulossa tak získali každý 86 bodů. U demoskopické poroty však ani jeden ze zmiňovaných nebyl na prvních dvou příčkách. Zde zvítězil Jorge González a na druhém místě byla Angy Fernández. Nebulossa brala až bronz. Drama v hale událo až v poslední části hlasování. Vše rozhodlo tedy hlasování diváků, ve kterém propadl st. Pedro, který získal pouhých 25 bodů. Nebulossa své vítězství potvrdila tím, že hlasování diváků vyhrála a získala 40 bodů. Detailní výsledky i s počty bodů si můžete prohlédnout níže.

Výsledky finále Benidorm Fest 2024

  1. María Peláe – Remitente (41 bodů odborná porota + 25 bodů veřejné mínění + 20 bodů televoting = 86 bodů)
  2. st. Pedro – Dos Extraños (Cuarto de Cuerda) (86 bodů odborná porota + 28 bodů veřejné mínění + 25 bodů televoting = 139 bodů)
  3. Angy Fernández – Sé Quién Soy (63 bodů odborná porota + 35 bodů veřejné mínění + 30 bodů televoting = 128 bodů)
  4. Jorge González – Caliente (49 bodů odborná porota + 40 bodů veřejné mínění + 35 bodů televoting = 124 bodů)
  5. Nebulossa – Zorra (86 bodů odborná porota + 30 bodů veřejné mínění + 40 bodů televoting = 156 bodů)
  6. Sofia Coll – HERE TO STAY (29 bodů odborná porota + 22 bodů veřejné mínění + 22 bodů televoting = 73 bodů)
  7. Miss Caffeina – Bla Bla Bla (27 bodů odborná porota + 16 bodů veřejné mínění + 16 bodů televoting = 59 bodů)
  8. Almácor – Brillos Platino (51 bodů odborná porota + 20 bodů veřejné mínění + 28 bodů televoting = 99 bodů)

Nebulossa je synthpopové duo, které tvoří María Bas (zpěvačka a producentka) a Mark Dasousa (hudebník a producent). Duo vytváří hudbu inspirovanou 80. lety. Jejich debutové album Poliédrica de mí vyšlo v roce 2021 po zveřejnění úspěšného pilotního singlu Glam. Kapela vyhrála soutěž Studio mans a byla také nominována na ceny Pop eye jako Nejlepší nová skupina.

Ve švédském Malmö zazpívá duo ve velkém finále 11. května kontroverzní píseň Zorra. EBU už se ale údajně nechala slyšet, že pokud národní kolo Nebulossa vyhraje, bude muset změnit název písně a její explicitní části přetextovat. Zda se tak nakonec stane nebo píseň zůstane v původní nezměněné podobě si budeme muset nějakou dobu počkat.

Ohodnoťte píseň Nebulossy - Zorra

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..