NovinkyReprezentanti

Nutsa Buzaladze ponese vlajku Gruzie

Gruzínská zpěvačka se prosadila nejen v soutěži American Idol.

Gruzínská veřejnoprávní televize minulý týden oznámila svého reprezentanta nadcházejícího ročníku Eurovize. Stala se jím šestadvacetiletá zpěvačka Nutsa Buzaladze, která se během své kariéry účastnila několika talentových soutěží. Průlomová byla pro ni účast v soutěži Gruzie má talent, na kterou navázala účastí v dalších soutěží, namátkou The Voice Turecko nebo Tvoje tvář má známý hlas. Vrcholem byla loňská účast v soutěži American Idol, kde se dostala až do finálové TOP 12 a zapsala se tak do širšího mezinárodního povědomí.

Nutsa v současné době žije v Dubaji, kde má platnou smlouvu s uznávaným Theater Dubai. Fanouškům Eurovize může být známá z gruzínského národního finále v roce 2017, kdy skončila na druhém místě za tehdější vítězkou Tako Gachechiladze. Na soutěžní píseň pro letošní rok si však budeme muset ještě pár týdnů počkat.

Gruzie na finálovou účast na Eurovizi čeká už od roku 2016. Minulý rok se to nepovedlo zpěvačce Iru s písní Echo, která překvapivě skončila už v semifinále na nepostupovém 12. místě. Dejte nám v komentářích vědět, jak jste spokojeni s letošní volbou Gruzie.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..