PODCAST - Eurovizní pokec

OD MALMÖ K MALMÖ: Jedno rozbité Slunce, které zatopilo všem delegacím.

66. ročník soutěže Eurovision Song Contest by se dal shrnout slovem „SOLIDARITA“. Solidarita s napadenou Ukrajinou ovlivnila celý ročník a předem určila vítěze. Ikonická otáčivá obrazovka ve tvaru slunce byla zase jedním z největších průšvihů posledních let. Která vystoupení ohrozil covid? Kdo by vyhrál, kdyby se nevzedmula taková vlna podpory Ukrajiny? A jak se stal hit Snap od Rosa Linn virálním? Podcast Eurovizní pokec si můžete přehrát níže nebo na následujících platformách: Spotify, Apple podcastsGoogle podcastsYouradio Talk a České podcasty.

Co v epizodě uslyšíte?

Velkým průšvihem a tématem celého ročníku bylo velké otáčející Slunce na pódiu, které se neotáčelo. Co se stalo? Která vystoupení to ovlivnilo nejvíce? Jak se delegace snažily vypořádat s nenadálou situací?

V tomto ročníku byla znát velká solidarita s Ukrajinou. Vyhrála by skupina Kalush Orchestra s písní Stefania i kdyby konflikt nevypukl? Koho bychom raději viděli jako vítěze 66. ročníku?

Rok 2022 také ještě ovlivňovaly covidové restrikce. Zmíníme alespoň některé z nich, se kterými se museli naučit fungovat novináři i jednotlivé delegace. Kterou delegaci málem covid vyřadil ze soutěže? Proč se vytratila na kus finále Laura Pausini?

Ačkoliv se arménská zpěvačka Rosa Linn umístila ve finále s písní Snap na 20. místě, stal se z písně globální hit. Proč? Čím si úspěch vysvětlujeme? Dokáže Tik Tok ovlivnit úspěch písní na soutěži?

V tomto roce bylo také zajímavé sledovat úspěch Spojeného království a Španělska. Tyto země se ve finále pravidelně umísťovaly na posledních příčkách. Co se stalo, že tento rok obsadily zmiňované státy vedoucí příčky?

Použité skladby v tomto díle:

Připomeňte si finále z roku 2022

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..