ESCZ 2024Národní kola

DNES: Finále ESCZ 2024

Živě z Prahy z klubu Roxy proběhne finálový přenos českého národního kola ESCZ 2024 od 20:15.

Dnešek je pro ČT a české fanoušky Eurovize velkým dnem D. Opět se totiž české národní kolo ESCZ z plně online formátu do roku 2022 přesouvá k formátu live show podobně jako minulý rok, ale tentokrát i s diváky v publiku. Dnes večer ve 20:15 nás čeká přímý přenos z pražského music clubu Roxy, který bude dostupný online na iVysilani.cz a také na oficiálním YT kanálu Eurovision Song Contest. Tímto večerem nás provede Adam Mišík a představí se nám během něj všech sedm finalistů se svými songy. Ty budou definitivně oficiálně potvrzeny až během večerní show, ale u některých interpretů se dle plánovaného vydání nových singlů předpokládá, že právě tyto songy dnes večer během show zazní.

  • AikoPedestal
  • EllyThe Angel’s Share
  • Gianna LeiStarlet
  • LennyGood Enough
  • MYDYRed Flag Parade
  • Tom SeanDopamine Overdose
  • Tomas RobinOut Of My Mind

V zákulisí se pak s finalisty bude bavit Cesár Sampson, který byl také významným poradcem při výběru finalistů, podobně jako v minulých letech. Po skončení live show bude spuštěno hlasování, které potrvá až do půlnoci v pondělí 11. prosince. Hlasovat bude možné stejně jako v minulých letech přes oficiální aplikaci Eurovision. Hlasovat mohou jak lidé z Česka, tak i odkudkoliv ze zahraničí. Čeští hlasující mají 30% vliv na výsledek, zatímco zahraniční diváci, kteří na Eurovizi letos opět rozhodnou o postupujících ze semifinále, mají váhu 70 %. Jako speciální hosté vystoupí během finálové show skupiny Lake Malawi a We Are Domi.

Po dnešní live show vám přineseme živé verze soutěžních písní, report z dnešního večera z Roxy a na další týde pro vás připravujeme medailonky všech finalistů společně s hodnocením naší redakce.

Na koho ze sedmičky našich finalistů se těšíte nejvíce?

Na čí píseň ESCZ 2024 se nejvíce těšíte?

5 komentářů: „DNES: Finále ESCZ 2024

  • Ono to na živo rozhodně nebylo tak špatné, jak všude čtu, vlastně naopak, znělo to skvěle. Ještě ten den jsem si to pustil na tv a došlo mi kde je problém- zvukaři… Ozvučení bylo dobré do clubu, hodně basů atd. Tam to zní super, ale zpěvák se špatně slyší, ona se pak nějaká chyba najde, ale v takovém prostoru a zvuku si toho ani nevšimnete. Slyset to pak v přenosu je hrozný. Basy jsou pryč a každá chyba je slyšet. Třeba u Lenny to úžasně gradovalo a v přenosu to bylo suché

    Reagovat
  • Za mě letos zklamaní . Nezajímavé písničky a hlavně několik z nich i špatně zazpívaných .

    Reagovat
  • Jsem až v šoku, jak špatní vokálně, hlasově a technicky jsou naší finalisté! Opravdu mi bylo až studno, že se tohle vysílá live na ofiko channelu Eurovision… lidé v komentáří „nás“ pěkně sjeli, Eurovizní fans nic neodpouští.
    Na druhou stranu jsem fakt rád, že se nám tu rodí nějaký základ pro snad jednou kvalitní a slušné národní kolo. Nikdy bych si ani nepomyslel, že je tohle u nás možné.
    Vybral bych tři nejlepší večera a to byly LENNY, MYDY A TOM SEAN. A to především díky tomu, že to zvládli pěvecky. Žádný extra banger se bohužel nekoná, ale největší dojem a energii měli rozhodně MYDY, kteří mají podle mého i největší potenciál postoupit do finále. Letos to bude opět o nervy, jestli to klapne nebo ne.

    Reagovat
  • Letošní ročník bída, zklamala Lenny, ostatní zpívali falešně, jenom MYDY měli drive a příjemně překvapili.

    Reagovat
    • Vidím to naprosto stejně, bohužel. Jsem docela překvapený, že Lenny se přihlásí zrovna s takovou písní, pokud chceš uspět na ESC, potřebuješ vytáhnou fakt něco speciálního, bohužel Lenny doručila podprůměrný song, který nestojí za řeč. I ten Ben Cristovao přišel s daleko lepším songem, i když to byl v rámci jeho tvorby spíš těžký průměr. Je to obrovská škoda, protože Lenny už má kariéru, má songy, co může nabídnout Evropě, ale bohužel s tím, co předvedla dnes, to prostě nejde. Not good enough.

      Reagovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..