ESCZ 2024Novinky

ESCZ 2024 proběhne v klubu Roxy

5 finalistů se utká v českém národním kole ESCZ v pondělí 4. prosince v Roxy Music Hall v Praze.

Před týdnem v úterý 7. listopadu bylo uzavřeno přihlašování do českého národního kola pro Eurovizi 2024 – ESCZ 2024. A v tom okamžiku se výběr našeho příštího reprezentanta rozjel na plné obrátky. Do České televize dorazilo více než 200 přihlášených písní, z nichž tým v ČT vybral finálovou pětici. Členem tohoto týmu se opět stal i rakouský reprezentant z Eurovize 2018 Cesár Sampson, který tehdy domů přivezl pomyslný bronz a okolo ESCZ se pohybuje vlastně relativně pravidelně, ať už jako mezinárodní porotce nebo jako odborný hudební poradce.

Změna ale přichází na dalších frontách. Po úspěchu s živým národním kolem minulý rok se bude opakovat i letos, ale ne ve studiích ČT na Kavčích horách, ale rovnou v klubu Roxy Music Hall v centru Prahy. Národní kolo ESCZ 2024 proběhne v pondělí 4. prosince od 20:15 a to za účasti publika. Do něj se může přihlásit kdokoliv ze široké veřejnosti, lístky jsou k dispozici ZDARMA, stačí se pouze přihlásit na emailové adrese escmusic@ceskatelevize.cz. Přítomni budou také členové našeho českého fanklubu OGAE Česko a dalších fanklubů ze zahraničí. Ti se mohou hlásit u svých fanklubů a na akci budou přihlášeni hromadně. Nemusíte být ale smutní, pokud nemůžete být v Praze osobně. Živě celý večer bude přenášet také ČTart a pokud budete v Česku, můžete sledovat i na iVysilani.cz. Pokud jste ze zahraničí, bude možné přenos sledovat na oficiálním YouTube kanálu Eurovision Song Contest. Toto vysílání nebude možné sledovat z území Česka.

Co se naopak od loňského roku nemění, kromě počtu finalistů, je moderátor akce, kterým opět bude Adam Mišík a opět tak bude show mezinárodní a moderována v angličtině. Interprety, kteří byli vybráni do finálové pětky, by měla Česká televize představit brzy. Soutěžní písně však budou odhaleny až během ESCZ 2024 v pondělí 4. prosince. O vítězi rozhodnou svým hlasováním pouze televizní diváci z Česka a zahraničí, stejně jako tomu bylo minulý rok, kdy zvítězila skupina Vesna se svou písní My Sister’s Crown.

Koho byste rádi viděli mezi pěticí finalistů ESCZ 2024? Podělte se s námi o své tipy v komentářích pod článkem.

3 komentáře: „ESCZ 2024 proběhne v klubu Roxy

  • Opět velké selhání od ČT za mě. Konečně jsme se dočkali televizního národního kola a oni nezveřejni písně dopředu. Mě se na první poslech líbí jen málokterá píseň. Jak jsem mám rozhodnout pak při hlasování? Je potřeba si to přece aspoň lehce naposlouchat ve studiové verzi než se předvedou na stagi. Jeden den před národním kolem by mě bohatě stačil. Takže doufám, že to bude jako u ročníku pro rok 2023 a samotní interpreti zveřejní písně na YouTube ještě před startem národního kola.

    Reagovat
    • Tak na eurovizi je dobré, když song funguje na první dobrou a ne až když si to naposloucháš. Loni to bylo taky takhle a určitě dají zase několik dní na hlasování.

      Reagovat
  • Trochu se bojím o celou show. Je to hodně narychlo jak výběr interpreta (nemohli počkat do ledna?), tak i celá příprava, kdy se sází zase na Mišíka, který byl loni úplně mimo (btw. to nemáme lepšího English spíkra?) A hlasování bude jen během show,nebo i tejden po ní?🤷

    Reagovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..