Novinky

Prvním potvrzeným účastníkem Eurovize 2024 je Mustii

Belgii bude v Malmö reprezentovat tamní muzikálová hvězda a porotce lokální verze show Drag Race, belgická veřejnoprávní televize vybrala svého reprezentanta v interní selekci.

Mnohým fanouškům ještě doznívá v uších Tattoo, vítězná píseň letošního ročníku Eurovize, a už nyní, na samém zlomku léta, známe prvního potvrzeného účastníka příštího ročníku, který se bude konat od 7. 5. do 11. 5. ve švédském Malmö. Thomas Mustin vystupující pod svým uměleckým jménem Mustii není pro belgické obecenstvo neznámým jménem. Tento dvaatřicetiletý zpěvák a herec má na svém kontě dvě studiové desky, které se obě shodně umístily v TOP 5 v tamní albové hitparádě, kromě toho je i držitelem ocenění belgický objev roku a na svém posledním turné třikrát za sebou vyprodal Ancienne Belgique, prestižní koncertní sál v Bruselu.

Mustii je v rodné Belgii známý nejen pro své hudební nadání, ale je zároveň i často obsazovaným hercem a to od předních muzikálových rolí až po produkce pro streamovací platformu Netlix. Vypadá to, že příští rok bude pro Mustiiho jedním z nejzlomovějších v jeho kariéře, kromě plánované nové studiové desky a účasti na Eurovizi, usedne i do křesla porotce v show Drag Race.

Na soutěžní píseň si však budeme muset počkat do příštího roku, podle slov Mustiiho nevyjde dřív než v únoru: „Zatím nemohu prozradit mnoho, ale soutěžní píseň bude určitě součástí desky, kterou zrovna připravuju ve studiu. Nebude to tedy nic, co by bylo nahrané pouze pro účely Eurovize. Chci jít do soutěže se svou vlastní DNA, nechci se do nikoho stylizovat, chci zůstat upřímný a autentický.“

Mustii, jenž se netají, že je velkým fanouškem italských Måneskin, vnímá účast jako příležitost jak ukázat svou tvorbu milionům diváků: „Jestli skončím pátý nebo desátý není pro mě podstatné, chci předvést něco, na co budu moct být hrdý. Věřím, že dokážu diváky zaujmout, chci ale zároveň při tom zůstat sám sebou.“  Navazovat tak bude na letošní úspěch svého krajana Gustapha, který v Liverpoolu s písní Because Of You obsadil sedmé místo.

zdroj: rtbf.be

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..