Liverpool 2023

První zkoušky má za sebou i šestice automatických finalistů

Vítězná Ukrajina a země Velké pětky si také poprvé vyzkoušely liverpoolskou stage.

Zatímco semifinalisté již zkouší podruhé, země, které mají účast ve finále jistou, teprve dělají na stagi v Liverpoolu první krůčky. Pojďme se nyní společně podívat na to, jak budou finálová vystoupení této šestice příští týden vypadat.

Německo nepřivezlo do Liverpoolu krev a třpytky, jak by se nabízelo, ale zato to bude rockově-metalové číslo se vším všudy, tedy ohňové a kouřové efekty, červená barva, kytary, bicí, prostě jedna velká divočina. Ale od skupiny Lord of the Lost asi nikdo nic jiného ani neočekával, takže je vše v pořádku.

Francie se po své první zkoušce zcela zaslouženě vyhoupla na třetí místo v kurzech sázkových kanceláří na celkové vítězství. La Zarra totiž na jevišti stojí na sloupu pokrytém sklíčky jako diskokoule a celý sloup je zpočátku zahalený do sukně La Zařřiných šatů, takže se mnohým připomene Aliona Moon (Moldavsko 2013) nebo Elina Nechayeva (Estonsko 2018). Jedním slovem bychom mohli francouzský staging popsat jako stylový. Světla, která míří přesně tam, kam mají a vytváří kýžený efekt. V závěru nás čekají také pyrotechnické efekty, konkrétně tzv. zlatý déšť a v tomto okamžiku se pozornost zaměří na jiskry a La Zarra bude vidět primárně jako silueta, zatímco barvy na pozadí symbolizují francouzskou vlajku. Více francouzské vystoupení byste letos našli jen těžko. A možná nejen letos.

Marco Mengoni z Itálie má na sobě triko bez rukávů v třpytivém disko motivu. Celá show se točí kolem něj, s párem tanečníků na schodech v zadní části jeviště. Marco již dokázal, že on si dokáže podmanit publikum bez větší show a stejnou strategii zvolil i pro letošní Eurovizi v Liverpoolu.

Ukrajina pouze vylepšila vystoupení, se kterým duo TVORCHI zvítězilo v ukrajinském národním kole. Kromě obou členů dua můžeme na jevišti vidět také dva tanečníky. Na pozadí je promítána krajina, ale také hlavní zpěvák, využívány jsou také ukrajinsky modro-žluté projekce. Vystoupení se zdá být velice efektní, uvidíme ještě, jak bude vypadat v pohybu.

Také Španělsko letos můžeme zařadit do škatulky států, které své vystoupení od národního kola příliš neměnili, maximálně doladili některé drobné detaily. Blanca Paloma tak má s sebou na jevišti pětici tanečnic v červených šatech, ona sama má bílé kalhoty, červený top a černou pásku omotanou kolem ruky. Na jevišti uvidíme i červenou látkovou zástěnu, jakou si můžeme pamatovat z Benidorm Festu. Toto bude vystoupení, které publikum zasáhne podobně jako imaginární šíp, který Blanca střílí z imaginárního luku.

Domácí reprezentantka Mae Muller si připravila velkou show pro Eurovizi. Na LED pozadí můžeme vidět její hlavu, která se různě dělí na části, Mae je pak oblečena do černé barvy a dva páry jejích tanečníků mají černé kalhoty a červený průhledný svršek, což působí velice efektně. Nebudou chybět ani kouřové a jiné další pyrotechnické efekty. Tohle vystoupení bude velice taneční a plné energie, což je asi ten nejlepší závěr, jaký si letošní finále mohlo přát.

Co si myslíte o finalistech letošní Eurovize? Na videa ze všech zkoušek se můžete exkluzivně podívat na oficiálním TikToku.

@eurovision

Two halfs make a whole day at Eurovison 🥳 #Eurovision2023 #Eurovision

♬ original sound – Eurovision

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..