PODCAST - Eurovizní pokec

Eurovizní pokec: Poe Poe Poe… Čím nás baví píseň z Rakouska a proč se bojíme o postup Švýcarska do finále?

V minulém týdnu vybraly čtyři státy ve svých národních kolech reprezentanty pro letošní ročník Eurovision Song Contest. Barvy Německa bude reprezentovat rock-metalová skupina Lord of the Lost. Návrat po deseti letech hlásí Moldavsko, kdy se v Liverpoolu objeví Pasha Parfeny. Island vysílá do Spojeného království zpěvačku Dilju a Srbové si odhlasovali v národním kole temně laděnou skladbu od Luka Blacka. Interně vybrali své písně Švýcarsko a Rakousko. Kolik písní tematizujících válku divák Eurovize letos ještě snese? Zajistí Edgar Allan Poe Teye a Saleně postup do finále a proč nás zklamal srbský výběr? Podcast Eurovizní pokec si můžete přehrát níže nebo na následujících platformách: Spotify, Apple podcastsGoogle podcasts a Anchor.

1:13 – Německo bude reprezentovat v Liverpoolu rock-metalová skupina Lord of the Lost s písní Blood and Glitter. Proč píseň propadla v hlasování porot a měl by německý šlágr v podání Ikkeho Hüftgolda na Eurovizi své místo?

11:19 – Moldavsko po deseti letech hlásí velký návrat. Pasha Parfeni je znám už z Baku z roku 2012. Jeho nová píseň Soarele si luna by se dala charakterizovat jako šamanské disko. Bude skladba stejně úspěšná jako podobně laděné etnické skladby z předchozích ročníků?

18:57 – Islandská zpěvačka Diljá se bude snažit diváky přesvědčit o svých kvalitách s písní Power. Nebyla by však lepší verze v islandštině?

24:09 – Vítězem národního kola v Srbsku se stal mladý zpěvák Luke Black s písní Samo mi se spava. Luke však nevyhrál hlasování diváků ani porot. Co stojí tedy za překvapivým vítězstvím?

32:50 – Remo Forrer zazpívá na pódiu v Liverpoolu píseň Watergun s nepřímou válečnou tematikou. Kolik písní tematizujících válku divák Eurovize letos ještě snese a máme se bát o postup Švýcarska do finále?

41:26 – Teya a Salena z Rakouska představily společnou píseň Who The Hell Is Edgar. Co nás na skladbě baví a má Rakousko po delším období neúspěchu šanci na postup do finále?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..