Národní kola

DNES: Finále Söngvakeppnin 2023

Kdo bude nástupcem tria Systur?

Po dvou týdnech, kdy jsme mohli vidět semifinálové přenosy národního kola Söngvakeppnin 2023, kde všichni museli zpívat v islandštině, jsme se posunuli do poslední fáze, kde naopak až na jednu výjimku všichni zazpívají své písně v anglických verzích. V případě výhry by s těmito jazykovými verzemi odjeli také do Liverpoolu.

Na koho se můžeme těšit v dnešním finále?

  1. Sigga Ózk – Dancing Lonely
  2. Bragi – Sometimes the World’s Against Us
  3. Celebs – Doomsday Dancing
  4. Diljá – Power
  5. Langi Seli og Skuggarnir – OK

Všichni odzpívají a dle hlasování odborné poroty i islandské veřejnosti poznáme dvojici superfinalistů. Ti se utkají v superfinále ještě jednou, ale tentokrát rozhodnou kompletně jen televizní diváci. Kdybyste dva superfinalisty vybírali vy v naší anketě, tak byste do superfinále poslali skupinu Celebs a Bragiho. Těm však bookmakeři na výhru fandí nejméně. Podle nich patří na největší favority na vítězství Dijlá s 35 % a pak Langi Seli og Skuggarnir s 25 %. Oba se v naší anketě umístili na třetí a čtvrté příčce.

Finálovým večerem nás provedou stejně jako dvě uplynulé soboty Ragnhildur Steinunn Jónsdóttir, Unnsteinn Manuel Stefánsson a Sigurður Þorri Gunnarsson. Přenos začne ve 20:45 SEČ na islandské televizi RÚV a vy jej můžete sledovat online na jejím webu. Očekávaný konec je přibližně ve 23:10.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..