ESCZ 2023Rozhovory

Rozhovor s Vesnou

I Patricie Fuxová ze skupiny Vesna odpovídala na stejnou pětici otázek České televize.

* Jaký příběh má vaše skladba My Sister’s Crown?

Náš song vznikl s vizí účasti v Eurovizi. S vidinou soutěže jsem nechtěla psát jen o osobních věcech, ale o něčem, co se týká nás všech. Inspirací byla naše kapela, ve které spolupracuje šest osobností s jinými schopnostmi a často i názory. A přesto je úžasné spolu tvořit a hrát, protože se navzájem respektujeme a podporujeme. Píseň je tedy o sesterství, respektu, podpoře a spolupráci. Tyto hodnoty jsou podle nás klíčové v mnoha aktuálních tématech, které teď rezonují světem. Například otázka menšin, formy násilí a podobně.

* Proč zrovna Eurovision Song Contest?

Je to pro nás šance sdílet naši radost z hudby a naše hodnoty se spoustou lidí. Chceme najít nové posluchače napříč světem.

* Jakou svoji schopnost považujete za mimořádnou?

Naše superschopnost je ženská síla a týmová spolupráce. Je nás šest v kapele, a to je pak velmi pravděpodobné, že se u nás najde ta pravá superschopnost potřebná ke každé situaci.

Jsme šestičlenná ženská kapela z Prahy. Daly jsme se dohromady na konzervatoři, ale dalo by se říct, že jsme spíš slovanská kapela, protože ne všechny jsme z Česka. Jmenujeme se Vesna, po slovanské bohyni jara.

* Co je vaše guilty pleasure v hudbě?

Několik se nás shodlo, že milujeme Johna Meyera.

* Co vzkážete fanouškům? A proč by pro vás měli hlasovat?

Milí fanoušci, pokud souzníte s hodnotami, o kterých je naše píseň, hlasujte v národním kole pro nás. Moc se těšíme na přímý přenos a jsme připravené to v Eurovizi pořádně rozbalit!

Medailonek Vesny najdete v předchozím článku.

Ohodnoťte píseň Vesny - My Sister's Crown

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..