Národní kolaNovinky

Španělé vybrali první polovinu finalistů

Máme za sebou první semifinále Benidorm Fest 23.

Ve Španělsku včera v noci vypukl Benidorm Fest 2023, jehož vítěz bude hájit španělské barvy ve finále Eurovision Song Contest. Hned první semifinále nabídlo početnou řádku favoritů a můžeme konstatovat, že čtveřice hlavních favoritů skutečně postoupila. Nejsmutnější byl po vyhlášení výsledků tanečník a tiktoker Aritz Aren, kterému finále uteklo jen o pár bodů, i přesto, že v diváckém hlasování obdržel druhé místo. Nejsilnější slovo měla opět osmičlenná odborná porota.

Výsledky prvního semifinále

Drtivým vítězem prvního semifinále se stal Agoney, který opanoval hlasy poroty i hlasy diváků, u demoskopického vzorku bral místo druhé. O čtyřicet dva bodů méně nashromáždila Alice Wonder a do finále postoupila z druhého místa, těsně za ní pak skončila Fusa Nocta. Mezi čtveřici finalistů se ještě vešla Megara. Tanečník Aritz Aren, vítěz Drag Race Španělsko Sharonne nebo influencerky Twin Melody odešli naprázdno a v sobotu je již neuvidíme.

Sledovali jste první semifinále? Mělo některé vystoupení ambice na to napodobit úspěch Chanel z předchozího roku? Druhé semifinále nás čeká již zítra!

Finalisté Benidorm Fest 23

  1. Agoney – Quiero arder
  2. Alice Wonder – Yo quisiera
  3. Fusa Nocta – Mi familia
  4. Megara – Arcadia

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..