Národní kola

DNES: Druhý přenos Pabandom iš naujo! 2023

Litva pokračuje druhým kolem z úvodní dvojice vyřazovacích přenosů svého národního kola.

Od roku 2020 došlo k rebrandingu litevského národního kola, se kterým přišel i nový název. Ten zní Pabandom iš naujo! a do češtiny ho můžeme přeložit jako Jdeme znovu!. S novým jménem přišlo i nové logo, které tvoří tzv. Möbiova páska. A dnes se můžeme těšit na druhý letošní přenos tohoto národního kola. Dnes uvidíme zbývajících 15 soutěžících, z nichž do dalšího kola postoupí celkem deset písní. Dále ze dvou semifinále postoupí polovina a finále nás pak čeká 18. února 2023. Koho můžeme čekat na obrazovkách dnes?

Pabandom iš naujo! 2023 – 2. kvalifikační show – Sobota 28. ledna 2023 – 20:00
  1. Antikvariniai Kašpirovskio dantys – Sėdi ir važiuoji
  2. I. T. – Žinau, tai tu
  3. Donata – Dreamer
  4. Matt Len – Midnight Train
  5. Melona – Song Of Whispers
  6. Monika Linkytė – Stay
  7. The PiXLS – Šaukt
  8. Viktorija Faith – If You Ever Miss Me
  9. Agnė – New Start
  10. Gebrasy – Saw Your Ghost
  11. MoonBee – Rumor
  12. Voldemaras Petersons – Things
  13. Petunija – Love of my life
  14. Beatrich – Like a Movie
  15. Mario Junes – Do What You Do

Některé písně jsou již dostupné na YouTube, odkazy jsme přidali k názvům písní.

Litva před pár lety začala snižovat počet jednotlivých přenosů. Nejméně jich bylo v roce 2021 – čtyři, minulý rok to bylo šest večerů a letos nás čeká přenosů pět. Těmi nás provede trojice Giedrius Masalskis, Augustė Nombeko a Richardas Jonaitis. Giedrius již moderoval předchozí národní kolo Eurovizijos Atranka, zatímco Richardas moderoval Pabandom iš naujo! již minulý rok s Giedriusem, pro Augustė bude letošní moderování premiérou v litevském národním kole. Pětičlenná porota by měla soutěžící hodnotit ze zákulisí a nikoliv z jeviště jako tomu bylo v minulosti. Novinkou je, že letos by tato porota měla být v každém kole jiná. Také neuvidíme během přenosu tradiční průběžné výsledky SMS hlasování, což se v minulosti již osvědčilo. Navíc ani hlasy porot, které byly do roku 2020 vždy odhaleny předem, když byly jednotlivé show předtočeny, letos taktéž zůstanou tajné až do sobotního přenosu.

Druhá část národního kola začíná ve 20:00 na televizi LRT a vy jej můžete sledovat živě přes oficiální web litevské televize.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..