Národní kola

#UMK23: Käärijä

Již pátým interpretem, jehož píseň pro finské národní kolo poznáváme, je Käärijä.

Käärijä je interpret, kterého je téměř nemožné nějak přesně definovat. Käärijä je nebojácný a nepředvídatelný, miluje, když může bořit hranice, držet si svůj rytmus a prozkoumávat nové možnosti. Käärijä vydal debutové album Fantastista v roce 2020. Jeho hudba vás během živého vystoupení vezme do zcela jiné dimenze – právě pro svá svobodná vystoupení během svých koncertů se mu podařilo se proslavit.

Käärijä objevil svou vášeň pro hudbu, když se začal věnovat bubnování. Na základní škole bral lekce hry na bicí, ale na střední škole se jeho hlavním zájmem stal rap: Käärijä začal praktikovat rapový freestyle během hodin angličtiny. Jeho debutový single Urheilujätkä vyšel v roce 2016 a od té doby si jde Käärijä svou vlastní cestou. Käärijä nesnáší, když se ho někdo snaží svázat nebo škatulkovat do nějakého přesně definovaného hudebního žánru, raději kombinuje prvky rapu, metalu a elektronické hudby. Ve svých textech se zaměřuje na každodenní probémy, například přechod z dětství do dospělosti nebo z domácích party na následné afterparty.

Käärijä sledoval Eurovizi již jako malý kluk a Verka Serduchka a její píseň Dancing Lasha Tumbai pro něj již tehdy patřily k nezapomenutelným vystoupením. Již několik let se také zajímá o účast ve finském národním kole UMK. Letos si byl na 150 % jistý, že přihlásí svou skladbu, protože když se objevila Cha Cha Cha, Käärijä věděl, že ten pravý čas nastal právě nyní. Jak sám říká, Finsko je země party, heavy metalu a popu a tahle píseň to přináší všechno pohromadě.

Je z dosud zveřejněné pětice písní právě Cha Cha Cha vaším favoritem na celkové vítězství?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..