Národní kola

DNES: První semifinále norské MGP 2023

V něm se o finále utká první sedmička semifinalistů, včetně Ulrikke.

V norské Oslu dnes začíná Melodi Grand Prix 2023. Ten prošel mnoha změnami. V loňském roce nás nečekají žádné duely, žádní automatičtí finalisté a spokojit se musíme pouze se třemi semifinálovými koly. Do velkého finále se naopak vrací porota. V každém semifinále se představí sedm písní, do finále se pak může probojovat jen trojice nejúspěšnějších. O podobě finalistů nadále rozhoduje čistě online hlasování televizních diváků.

První semifinále
  1. Ulrikke BrandstorpHonestly
  2. Erik NæssWave
  3. Kate GullbrandsenTårer i paradis
  4. Rasmus ThallTRESKO
  5. Alessandra MeleQueen of Kings
  6. Byron Williams Jr & JowstFreaky For The Weekend
  7. Umami Tsunami feat. Kyle Alessandro, Kristian Haugstøyl & Magnus WinjumGeronimo

V prvním semifinále se představí hned dva bývalí vítězové norského festivalu. JOWST, který reprezentoval Norsko v Kyjevě v roce 2017, a Ulrikke, tedy vítězka smolařka, která i přes svůj úspěch s písní Attention nemohla na Eurovizi 2020 odcestovat a automatická nominace pro rok 2021 jí byla odepřena. Dnes však bude se svou písní Honestly velkou favoritkou v postupu do finále, to by nemělo minout ani Alessandru Mele s písní Queen of Kings.

Semifinálovými přenosy nás provede dvojice moderátorů Arian Engebø a Stian „Staysman“ Thorbjørnsen. Přímý přenos začíná v 19:50 a živě jej můžete sledovat na oficiálních stránkách televize NRK.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..