Národní kola

#UMK23: Benjamin

Číslo dva při představování finských písní patří Benjaminovi.

Charismatický Benjamin se pro Eurovizi narodil. Již v roce 2012 se proslavil skrze sociální média a v roce 2014 zahájil svou mezinárodní kariéru svým anglickým singlem Underdogs, který se dostal na špičky žebříčků i v zahraniční, například ve Španělsku. To Benjaminovi také otevřelo dveře na největší stage napříč Evropou. V roce 2018 pak přišel obrat, kdy Benjamin začal dělat písně ve finštině a jeho debutový finský singl Naarmuja se okamžitě dostal na první příčky finských hitparád. S ohlédnutím na svou mladou kariéru na sociálních sítích pak Benjamin v roce 2020 vydal debutové album Someveteraani.

Benjamin se dlouho hledal jako umělec, ale nakonec zjistil, že nejlepší bude, když bude jednoduše sám sebou. Všechno shrnul v písni GAY, která vychází z písně Ei finské ikony popu Maiji Vilkkumay. Benjaminova píseň GAY se také v létě 2022 stala hymnou průvodů hrdosti Pride. Svou ambici a kreativitu pak Benjamin projevil na podzim, kdy se nejenom zúčastnil finské verze taneční show Stardance, ale také v ní zvítězil.

Benjaminova soutěžní píseň pro Eurovizi – Hoida mut – je podle něj důležitá, protože se zabývá významným tématem současnosti, tedy genderu. Muž vždy nemusí být jen alfa samec a i velký a silný muž může zpívat o tom, jak se někomu vzdát.

Jak se vám líbí Benjaminova píseň Hoida mut?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..