Na místěNovinkyTurín 2022

Foto: Tisková konference postupujících z 2. semifinále

V jaké polovině finálového přenosu kvalifikanti z druhého semifinále vystoupí?

Lehce před půlnocí v Turíně začala tisková konference postupujících zemí z druhého semifinále, tentokrát také s Českou účastí. Běžně jsme byli zvyklí, že všech 10 interpretů přišlo na tiskovou konferenci najednou a losovali si svou polovinu finálového večera. Až loni toto změnil covid, kdy interpreti chodili samostatně a losovali za ně dle jejich volby moderátoři. Tentokrát se však již věci pomalu, ale jistě vrací k normálu, takže sice ještě pořád nevidíme pohromadě všech 10 čerstvýh finalistů, ale letos na konferenci přišli nadvakrát, tedy nejdříve prvních 5 postupujících a posléze druhá polovina šťastlivců z druhého semifinále. Nejdříve se zeptala moderátor na jednu otázku, poté dal šanci přítomným novinářům v press centru a poslední otázka patřila dotazům z online press centra. Pak už si interpret šel vylosovat, ve které polovině sobotního finále vystoupí. V míse bylo zbylých deset ruliček, protože domácí Itálie si již dříve vylosovala, že vystoupí s číslem 9, zatímco ostatní automatičtí finalisté si poloviny finále losovali na svých druhých tiskových konferencích, které proběhly minulou sobotu a kvalifikanti z prvního semifinále na své tiskové konferenci. Jaké štěstí měli naši noví finalisté při svém losu?

První pětice finalistů – Belgie, Česko, Ázerbájdžán, Polsko a Finsko.
Druhá pětice finalistů – Estonsko, Austrálie, Švédsko, Rumunsko a Srbsko.
Belgie – 2. polovina finále
Česko – 1. polovina finále
Ázerbájdžán – 2. polovina finále
Polsko – 2. polovina finále
Finsko – 1. polovina finále
Estonsko – 2. polovina finále
Austrálie – 2. polovina finále
Švédsko – 2. polovina finále
Rumunsko – 1. polovina finále
Srbsko – 2. polovina finále
Ani po skončení tiskové konference si Ochman z Polska neodpočinul, protože ho ještě čekal rozhovor pro polskou televizi TVP.
Kameraman České televize Pavel Němeček, který společně s reportérkou Evou Spáčilovou hned po tiskové konferenci natočil s We Are Domi krátký rozhovor do vysílání České televize.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..