Národní kolaNovinkyReprezentanti

Malta mění soutěžní píseň pro Emmu Muscat

Emma Muscat odjede do Turína s novou písní I Am What I Am.

Situace, která nyní nastala na Maltě, není pro eurovizní fanoušky žádnou novinkou. Možná si vzpomenete na rok 2016, kdy Ira Losco zvítězila v národním kole s písní Chameleon, ale na Eurovizi do Stockholmu posléze odjela se zcela novou písní Walk On Water. A přesně tahle situace se opakuje i letos. Emma Muscat oslovila porotu a diváky na Maltě svou písní Out of Sight, ale nyní se dozvídáme, že tuto píseň v Turíně neuslyšíme. Okamžitě po skončení národního kola totiž maltská televize TVM začala hledat novou píseň pro Emmu, ale toto proběhlo bez veřejného oznámení. Až v pondělí 14. března bylo oficiálně potvrzeno to, o čem se mezi eurovizními fanoušky už nějakou dobu šuškalo – opravdu dojde ke změně písně.

Tou nakonec byla zvolena píseň I Am What I Am, na které se podíleli autorsky Švédi Dino Medanhodzic, Julie Aagaard, Stine Kinck, ale také sama Emma Muscat. Píseň byla již napsána jako demo v létě 2021 během songwriting campu, ale k jejímu zveřejnění došlo až nyní po jejím dokončení s Emmou. Zajímavé je rozhodně to, že tato píseň byla také přihlášena do letošního ročníku Melodifestivalenu ve Švédsku, ale bohužel se nedostala mezi semifinálovou 28 písní. Její šance zazářit tak přichází nyní. Autor písně Dino Medanhodzic je známý z Melodifestivalenu například skladbami Bulletproof nebo Little Tot pro zpěvačku Dotter, která se na nové maltské písni podílí jako vokalistka.

Jak se vám nová píseň Malty líbí? Ohodnoťte ji v naší anketě a také se zapojte do ankety, která Emmina píseň se vám líbila více!

Ohodnoťte píseň Emmy Muscat - I Am What I Am
Která píseň Emmy Muscat se vám líbí více?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..