Národní kolaNovinkyReprezentanti

Germany 12 Points vyhrál Malik Harris

Německým reprezentantem byl dnes večer u našich sousedů zvolen Malik Harris s písní Rockstars.

V Berlíně se dnes na pódiu představilo celkem šest soutěžících se svými písněmi, které byly vybrány pomocí speciální poroty. O vítězi rozhodlo z poloviny národní online hlasování, které zastřešovala jednotlivá rádia spolkových zemí, jenž započalo už toto pondělí. Posluchači všech těchto německých rádií se nepřekvapivě shodli na výsledcích a německá produkce si tak neušetřila pár minut pro jiný zajímavější program než pro vyhlašování téměř identických výsledků za všechny rádia.

Vítězem online hlasování se stalo duo Maël & Jonas a posbírali tak téměř všechny dvanáctky. Druhou polovinu výsledků tvořilo telefonické a SMS hlasování, které již bylo překvapivější a odlišné od první poloviny vyhlašování. Při součtu bodů za obě skupiny získal největší podporu Německa Malik Harris a stává se tak tím, kdo má Německu na příští Eurovizi přinést vytoužených 12 bodů alespoň od jedné země.

Celým programem nás provázela legendární moderátorka Barbara Schöneberger a v rámci interval actů jsme mohli vidět předělávky několika eurovizních hitů v podání Conchity Wurst, Jane Comerford (reprezentující Německo v roce 2006 s populární písní No No Never v rámci skupiny Texas Lightning) a také eurovizní vítězku Nicole z roku 1982. Jako speciální host vystoupila Jamala a svojí promluvou a písní 1944 poslala sílu na Ukrajinu.

Celkové výsledky Germany 12 Points:

  1. Malik Harris – Rockstars (90 bodů online hlasování, 118 bodů divácké hlasování)
  2. Maël & Jonas – I swear to God (106 bodů online hlasování, 79 bodů divácké hlasování)
  3. Nico Suave & Team Liebe –  Hallo Welt (63 bodů online hlasování, 94 bodů divácké hlasování)
  4. Felicia Lu – Anxiety (74 bodů online hlasování, 65 bodů divácké hlasování)
  5. Eros Atomos – Alive (53 bodů online hlasování, 70 bodů divácké hlasování)
  6. Emily Roberts – Soap (46 bodů online hlasování, 7 bodů divácké hlasování)

Jak se vám výběr Německa líbí a myslíte si že jim letos konečně spadne alespoň jedna dvanáctka? Nezapomeňte také píseň ohodnotit v naší anketě.

Ohodnoťte píseň Malika Harrise - Rockstars

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..