Národní kolaNovinkyReprezentanti

Vítězem norské MGP 2022 se stávají Subwoolfer

Duo Subwoolfer bude reprezentovat Norsko v Turině s písní Give That Wolf a Banana!

V Norsku se dnes večer uskutečnilo finále Melodi Grand Prix 2022. Do něj se během posledních pěti týdnů probojovala desítka soutěžících. Cenu pro vítěze a čest reprezentovat Norsko na Eurovision Song Contest v italském Turíně nakonec vyhrálo favorizované duo Subwoolfer a jejich taneční hit Give That Wolf a Banana.

Norsko soutěží v prvním semifinále a nebude tak přímým konkurentem Česka v boji o postup do finále, i přesto, že jsme si to letos přáli více než v jiných letech. Dvě třetiny „českého“ tria We Are Domi totiž pochází z Norska.

SubwoolferGive That Wolf a Banana

V letošním finálovém klání se představilo 10 soutěžních písní:

První fáze diváckého hlasování nejprve určila čtveřici postupující do další fáze finálového souboje. O všech výsledcích rozhodovalo čistě a pouze právě divácké hlasování skrze webové stránky a oficiální aplikaci. Čtveřice postupujících finalistů vypadala následovně:

Druhá fáze hlasování pak tuto čtveřici seřízla na polovinu. Dvojice úspěšných superfinalistů pak zazpívala své písně norskému publiku znovu. Dvojice superfinalistů byla následovná:

Následovala třetí a finální fáze hlasování. Po ní už jsme pak byli svědky tradičního vyhlašování získaných hlasů z rozdělených regionů Norska a hlasů přijatých ze zbytku světa. Na konci napínavého počítání všech hlasů se nakonec radovalo duo Subwoolfer. Přímý přenos, kterým nás provázela trojice vtipných moderátorů, proběhl narozdíl od všech letošních předchozích přenosů za přítomnosti živého publika, které všem připomnělo, jak je pro správnou atmosféru potřebné. Co na vítěze MGP 2022 říkáte?

Ohodnoťte píseň Subwoolferů - Give That Wolf a Banana

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..