Národní kola

DNES: Poslední šance v norském MGP 2022

Dnes večer budeme znát kompletní finálovou soupisku Melodi Grand Prix 2022.

Dnes se v Norsku uskuteční tzv. Poslední šance, do které se v pondělí probojovala čtveřice neúspěšných semifinalistů z předchozích čtyř týdnů. Jeden z této čtveřice doplní finálovou desítku, která se už za týden utká ve velkém finále. Při něm bude po více než roce přítomno i živé publikum.

Poslední šance bude jakýmsi pátým semifinále, ve kterém se opět soutěžící utkají ve dvou duelech a vítězové poté čeká Zlatý duel, na jehož konci poznáme šťastlivce, který se na poslední chvíli dostane do finále MGP 2022.

Takto vypadá složení duelů dnešního druhého semifinále MGP 2022:

O poslední volné místo ve finále budou bojovat dvě jména ze čtvrtého semifinále (Maria Mohn, Kim Wigaard), jedno jméno z třetího semifinále (Mari Bølla) a jedno jméno z prvního semifinále (TrollfesT). Žádné zastoupení v dnešní Poslední šanci nebude mít semifinále druhé. O složení čtveřice adeptů na finále rozhodovali v pondělí večer opět televizní diváci během pořadu, kdy byla připomenuta živá vystoupení všech 12 neúspěšných semifinalistů.

Během dnešního večera se však ještě představí poslední automatický finalista, v tomto případě finalistka. Tou bude Anna-Lisa Kumoji se svou výbušnou písní Queen Bees. Po dnešním večeru tak nebudeme znát pouze soupisku finalistů ale taktéž všechna jejich živá vystoupení. Narozdíl od jiných národních kol je však v Norsku dovoleno vystoupení pro finále pozměnit. Taková podoba by však ale pro vítěze měla zůstat pro samotnou Eurovizi. Nechme se tak představit, jak moc se finálové stagingy budou od těch semifinálových lišit.

Finalisté Melodi Grand Prix 2022:

  1. Frode VasselBlack Flowers
  2. Elsie Bay Death of Us
  3. FaridaDangerous
  4. Christian IngebrigtsenWonder of the World
  5. Oda GondrosenHammer of Thor
  6. NorthKidSomeone
  7. Sofie FjellvangMade of Glass
  8. SubwoolferGive That Woolf a Banana
  9. Anna-Lisa KumojiQueen Bees
  10. vítěz Poslední šance

Letošním MGP nás provází trojice ve složení Annika MomrakMikkel Niva a osvědčený matador Kåre Magnus Bergh.

Přímý přenos dnešní Poslední šance MGP 2022 začíná v 19:50 SEČ a živě jej budete moci sledovat zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..