Novinky

POTVRZENO: Eurovizí 2022 nás provedou velká jména

Moderátory Eurovize v Turíně budou Laura Pausini, Alessandro Cattelan a Mika!

Dlouho se o nich spekulovalo, až dnes večer však byla jména moderátorů 66. ročníku Eurovision Song Contest potvrzena během druhého večera Festivalu di Sanremo. Italové chtějí Eurovizi 2022 v Turíně pojmout ve velkém stylu, a tak i moderátoři budou patřit mezi nejzvučnější osobnosti Itálie a vlastně celé Evropy. Pojďme si moderátory podrobněji představit!

Laura Pausini

Laura Pausini (47) je jednou z nejslavnějších italských zpěvaček posledních dekád. Na svém kontě má obrovské množství hitů, alb a ocenění, je držitelkou ceny Grammy a patří mezi ty italské zpěvačky, které hovoří plynně anglicky. I proto byla Laura od počátku pasována do role favoritek na post moderátorky, byť této profesi se věnuje pouze okrajově. Laura spolupracovala se světovými umělci, vypíchnout můžeme například italského tenoristu Andreu Bocelliho, se kterým nazpívala megahit Vivere, nebo britského zpěváka Jamese Blunta.

Laura zvítězila v italském Festivalu di Sanremo v roce 1993 s písní La solitudine, se kterou dobyla nejen Itálii, na přelomu tisíciletí její kariéra dosahovala až do Latinské Ameriky či na Střední východ. Její písně jsou často nazpívány nejen v italštině, ale též ve španělštině, portugalštině, angličtině nebo francouzštině. V roce 2009 podnikla velkolepé světové turné, během kterého koncertovala na všech kontinentech.

Alessandro Cattelan

Alessandro Cattelan (41) je v současnosti jedním z nejžádanějších moderátorů v Itálii. Jeho zaměření se týká především hudebních pořadů, provází italskou verzi X Factoru, má navíc i svou vlastní televizní hudební talk show E poi c’è Cattelan. Všechny tyto pořady ale vysílají komerční televize. Cattelan však nedávno podepsal kontrakt s veřejnoprávní televizí RAI, a tím se i on stal hlavním terčem zvědavých médií v „boji“ o moderátorské pozice největší nesportovní události světa.

Také Alessandro mluví plynně anglicky, což mezi italskými moderátory rozhodně není pravidlem. Je zároveň fanouškem italské hudby, Eurovize a fotbalového klubu Inter Milan. Ve videu níže si můžete poslechnout duet s italským zástupcem z roku 2013 Marcem Mengonim.

Mika

Českému divákovi asi nejvíce rezonuje jméno Mika (38). Jedná se o britského zpěváka a skladatele, který pochází z libanonského Bejrútu. Díky tomu mluví nejen anglicky ale též plynně francouzsky, cizí mu není ani italština. Mika je doslova ověnčen hudebními cenami, za jeho největší hit můžeme považovat píseň Grace Kelly z roku 2006, vynechat nemůžeme ani hity Lollipop nebo Love Today. Před osmi lety nazpíval duet s Arianou Grande s názvem Popular Song. Mika je též považován za jednoho z největších jmen, kteří se přihlásili k gay orientaci, on tak učinil už před deseti lety. Gay tématika se též silně promítá do jeho pozdější tvorby, například do videoklipu k písni Sanremo, která vyšla v roce 2019.

Mika je oblíbeným porotcem pěveckých soutěží, především ve francouzské verzi The Voice, zároveň se stal i porotcem italské verze X Factoru. Odtud tedy pramení i velmi blízký vztah s Alessandrem Cattelanem. V roce 2017 zpěvák vystoupil na Festivalu di Sanremo s poctou Georgi Michaelovi, který zemřel v roce 2016. Stejně jako Laura Pausini, taktéž Mika koncertoval po celém světě a doplňuje tak trojlístek zářivých jmen moderátorů Eurovize 2022.

Obdivovat Mikovy pěvecké kvality můžete v duetu s polským kontratenorem Jakubem Orlińskim.

Co na moderátorskou trojici 66. ročníku Eurovision Song Contest v italském Turíně říkáte?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..