Národní kola

Poslechněte si písně Za Evrosong 2022

Jedna z nich bude reprezentovat Severní Makedonii na Eurovizi v Turíně.

Naposledy jsme národní kolo v Severní Makedonii viděli v roce 2015, ale od té doby tato země vždy vybírala své reprezentanty interně. Nyní dochází ke změně a přichází online národní kolo Za Evrosong 2022, které bude v mnohém podobné českému formátu ESCZ. Makedonská televize MRT z došlých 47 písní vybrala finálovou šestici, kterou nyní představila světu. Interpreti nahráli videa ke svým písním a ta byla veřejnosti naservírována v pátek 28. ledna na portálu Stisni Plej ve 22:00. Zároveň bylo spuštěno online hlasování, které potrvá týden na speciálním webu. O vítězi rozhodne z poloviny odborná porota a z poloviny diváci hlasující online.

Na koho se v národním kole můžeme těšit?

Pokud patříte mezi pravidelné čtenáře našeho webu, tak je vám určitě povědomé jméno Lara Ivanova. Ta totiž v OGAE Song Contestu 2021 reprezentovala Severní Makedonii s písní Za nasYon Idy je pak známý také v sousední Albánii, Kalina Velkovska je známá spíše coby jazzová zpěvačka, Viktor Apostolovski se zase na severomakedonské hudební scéně pohybuje již téměř 10 let. Mezi neznámé umělce na domácím trhu nepatří ani Andrea či Ris Flower, takže bude zajímavé sledovat, jak si povedou v novém národním kole.

Zajímavé je také to, že se na písních autorsky podíleli pouze balkánští skladatelé a textaři. Známá jména najdeme i u Lařiny skladby Flower of Sorrow – Darko Dimitrov a Robert Bilbilov, kteří stáli už za písní Proud od Tamary Todevske. Očekává se tedy balkánská power balada, zatímco ostatní soutěžící dodají do pestré palety národního kola v Severní Makedonii i další hudební žánry.

Kdo patří mezi vaše favority? Podpořte je v naší anketě, kterou ukončíme v pátek 4. února, kdy zároveň končí online hlasování a my bychom měli poznat vítěze národního kola Za Evrosong 2022 a tedy i reprezentanta Severní Makedonie na Eurovizi 2022 v Turíně.

Kdo by měl podle vás vyhrát Za Evrosong 2022?
  • Lara Ivanova – Flower of Sorrow 36%, 10 hlasů
    10 hlasů 36%
    10 hlasů - 36% všech hlasů
  • Viktor Apostolovski – Superman 25%, 7 hlasů
    7 hlasů 25%
    7 hlasů - 25% všech hlasů
  • Boris Cvetanovski (Ris Flower) – Flying to Berlin 21%, 6 hlasů
    6 hlasů 21%
    6 hlasů - 21% všech hlasů
  • Andrea Koevska – Circles 11%, 3 hlasy
    3 hlasy 11%
    3 hlasy - 11% všech hlasů
  • Kalina Velkovska (Kaly) – Love and Light 7%, 2 hlasy
    2 hlasy 7%
    2 hlasy - 7% všech hlasů
  • Yon Idy – Dreams 0%, 0 hlasů
    0 hlasů
    0 hlasů - 0% všech hlasů
Celkově hlasů: 28
30. 1. 2022 - 4. 2. 2022
Hlasování ukončeno !

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..