Národní kola

DNES: Finále Festivali i Këngës 60

Dnes v noci poznáme albánského zástupce na Eurovizi 2022!

V Albánii dnes proběhne finále jubilejního 60. ročníku Festivali i Këngës. Vítěz bude se svou soutěžní písní reprezentovat Albánii na nadcházející Eurovizi v Turíně. Ve finále se představí 14 automaticky kvalifikovaných finalistů a trojice nováčků, která prošla vyřazovacím sítem prvního večera.

O reprezentaci Albánie na Eurovizi 2022 dnes zabojují:

Videa všech živých vystoupení s orchestrem z prvního večera si můžete pustit zde.

O vítězi rozhodne sedmičlenný panel porotců složený z expertů albánské hudební scény. Dle všeho se souboj o reprezentanta Albánie rozhoří mezi Albanem Ramosajem se silnou baladou Theje a největší celebritou letošního ročníku Ronelou Hajati. Její píseň Sekret však nepatří mezi ty, které albánské poroty obvykle podporují, nicméně letošní panel porotců je složen i z mladších tváří, a tak ani právě Ronela není bez šance.

Ronelu a její píseň Sekret byste nejraději na stupni nejvyšším viděli i vy, čtenáři našeho webu. Zvítězila v naší anketě před Albanem, který bere druhé místo, a Mirudem, který skončil třetí.

Finálovým večerem nás opět provede pětice moderátorů v čele s Jonidou Maliqi, která reprezentovala Albánii v Tel Avivu v roce 2019 a patří mezi největší hvězdy albánského showbyznysu.

Finále 60. ročníku Festivali i Këngës startuje ve 21:00 SEČ a živě jej můžete sledovat na facebookových stránkách televize nebo zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..