Hudební novinkyOstatní

Duncan se zasnoubil a vydává debutové album

Album s názvem Small Town Boy nabízí 12 songů včetně vítězného Arcade.

Duncan Laurence, vítěz zatím posledního ročníku Eurovize, po svém triumfu rozhodně neupadl do zapomnění. Naopak. Od května 2019 světu představil hned několik singlů. Nejprve se jednalo o píseň Love Don’t Hate It, poté přichází s teskní melodií Someone Else, kterou poprvé představil v letošní náhradní eurovizní show „Europe Shine a Light“, a jeho nejnovějším počinem se letos v létě stala píseň  Last Night. Duncan navíc přišel v létě s novinkou – v listopadu vyjde jeho debutové studiové album s názvem Small Town Boy, to se nyní stává skutečností. Název alba v češtině můžeme přeložit jako chlapec z malého města. Právě tato tři slova se objevují ve vítězně písni Arcade, ve které je dle slov zpěváka část textu „small town boy in a big arcade“ jeho nejoblíbenější pasáží.

Album se nese ve velmi podobném duchu jako jeho dosud vydané singly, které všechny ve dvanáctce stop nalezneme. Jedná se tedy z drtivé většiny o pomalé, melancholické melodie, které se většinou zabývají nenaplněnými osudy, nejen těmi milostnými ale též životními. Duncan se už dokázal představit jako autor, který nemá nedostatek nápadů a originality, a zatím dosud všechny jeho písně byly velmi úspěšně přijaty nejen svou fanouškovskou základnou ale i z řad kritiků. Je velmi pravděpodobné, že úspěchu se dočká i celé jeho album.

Na začátku října ale Duncan přichází na svém instagramu s další velkou novinou. Vítěz Eurovize 2019 se zasnoubil s americkým hudebním skladatelem Jordanem Garfieldem, se kterým zpěvák chodí dle nizozemských médií od začátku letošního roku. To, že tato čerstvě zasnoubená dvojice v době karantény nezahálela jen milostně ale též pracovně, svědčí skutečnost, že rovnou čtyři písně Duncanova alba pochází z pera Jordana Garfielda. Konkrétně se jedná o počiny Last Night, tedy song, který vyšel ještě před albem, a dále pak písně Sleeping on the Phone, Umbrella a Figure it Out.

Duncan se svým budoucím manželem Jordanem.

Posledním songem nového alba je píseň s názvem Feel Something a jedná se o jedinou spolupráci celého alba. Píseň je totiž v režii nizozemského DJ Armina van Buurena, který si pro svůj song jako featuring vybral právě Duncana. Ačkoliv teď svět může obdivovat mnoho nových Duncanových písní, nezapomíná se stále ani na Arcade, která je momentálně velmi úspěšná na platformě Spotify, a to především ve Spojených státech.

Duncanovo album Small Town Boy si můžete poslechnout na všech dostupných platformách (Spotify, Apple Music,..) anebo si ho přímo objednat jako CD. Až si album poslechnete, dejte nám vědět, co si o něm myslíte a jaká Duncanova píseň je vaší nejoblíbenější. Já osobně jsem si přímo zamiloval píseň Last Night a považuji ji za Duncanovu nejlepší dosud vydanou píseň. Nemyslím si, že by byla na Eurovizi tak úspěšná jako Arcade, ale v mém playlistu „topovek“ se udrží dlouho. Přejeme tedy Duncanovi, aby bylo jeho album co nejúspěšnější a aby spolu se svým snoubencem nasáli spoustu nových inspirací pro další hudební tvorbu. A kdo ví, třeba se jednou dočkáme i veselejších melodií.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..