Ostatní

Třídílný dokument o Eurovizi v Tel Avivu

Izraelská televize KAN představila dokumenty s velmi zajímavými a dosud nezveřejněnými informaci ze zákulisí.

Dnes začal červen a my tak máme za sebou zřejmě nesmutnější květen za mnoho a mnoho let. Je tedy ale na čase začít opět myslet pozitivně a své zraky upínat k nadcházejícímu období, jehož vrcholem bude, doufejme, největší a nejvíce spojující Eurovize tohoto století. Zatímco Rotterdam se už druhým rokem připravuje na pořádání největší nesportovní události světa, dosud poslední ročník se uskutečnil v Tel Avivu v květnu 2019.

A právě nyní, rok poté, vydala izraelská televize KAN, která v době příprav za sebou měla pouze necelé dva roky provozu, třídílný dokument, ve kterém shrnuje cestu od vítězství Netty v portugalském Lisabonu až po nizozemské oslavy. V dokumentu se aktéři nebojí mluvit o skutečných problémech a trnech na roční cestě, které dosud zůstávaly přísně skryté za dveřmi televize KAN, EBU a izraelské vlády. Dokument se také vrací do roku 1998, kdy tato země triumfovala naposledy, a hledá spojení mezi tehdejším úspěchem Dany International a současné vítězky Netty Barzilai. Všímají si především dlouhé cesty, kterou za těchto dvacet let prošla nejen mentalita izraelského národa.

Dokumenty pak mapují především samotný eurovizní květen, vrcholné přípravy a třešničkou na dortu nakonec jsou tři přímé přenosy. Důraz je také kladen na fanouškovskou komunitu, bez které by tato soutěž nikdy nemohla být tak úspěšná. Pokud se vám tedy stýská po eurovizní atmosféře, rozhodně doporučujeme zhlédnout všechny tři díly této dokumentární minisérie. A pokud vás vyděsí hebrejština, zapněte si anglické titulky.

První díl nese název The Dreamers a najdeme v něm především vítězství Netty, první přípravy na pořádání nebo například finanční problémy při plánování rozpočtu.

Druhý díl se jmenuje The Bubble a uvidíte v něm poslední fázi příprav či tvorbu eurovizních vystoupení.

Třetí díl byl nazván Three Minutes of Fame a je téměř výhradně věnován euroviznímu týdnu, od zkoušek interpretů až po vítězství Duncana Laurence.

Věříme, že si dokument užijete, a že případný dokument o Eurovizi 2021 bude plný skvělých zážitků!

Jaké nejsilnější zážitky či dojmy máte s Eurovizí 2019 spojené vy?

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..