Novinky

Eurovision Home Concerts: Druhá epizoda

Rovnou hodinu si vyhraďte na druhý díl domácích koncertů Eurovizních interpretů. A koho uvidíte ve třetím díle?

Týdny plynou jako voda, sotva jsme vám představili nový koncept koncertů z domova od jednotlivých bývalých či současných eurovizních interpretů, tak tu byla první epizoda a záhy na to o týden později epizoda druhá a třetí už taky klepe na dveře. Ve druhé epizodě se představila sedmička intepretů ve složení Jamala, Leonora, Vasil, Montaigne, Gjon’s Tears, Aksel a Daði Freyr. První epizoda trvala asi půl hodiny, takže je logické, že druhá epizoda bude mít stopáž delší. Bezmála se jedná o rovnou hodinu. V klidu se usaďte a užijte si další nálož písní od vašich obblíbených interpretů.

A stejně jako minule, tak i tentokrát byla představena soupiska pro nadcházející, v pořadí již třetí, epizodu Eurovision Home Concerts. Na koho se můžete těšit v pátek 17. dubna v 17:00? Jeangu Macrooy (Nizozemsko 2020), Hurricane (Srbsko 2020), Victor Crone (Estonsko 2019), Ulrikke (Norsko 2020), Lake Malawi (Česko 2019), Jalisse (Itálie 1997), Uku Suviste (Estonsko 2020) a Lesley Roy (Irsko 2020). Jak vidíte, tak počet účastníků roste s každou další epizodou a tentokrát už se nejspíš přehoupneme i přes hranici jedné hodiny. Poprvé také uvidíme některého z českých interpretů a doufejme, že ani ne naposledy.

Jaké písně byly ve výběru? Lesley Roy dala na výběr mezi irskou klasikou In Your Eyes a loňskou švédskou písní Too Late For Love. Uku Suviste dal fanouškům vybrat z dvojice švédské Euphorie a norské Fairytale. Jalisse se rozhodli patrioticky pro čtyři italské klasiky – Era (1975), která v anketě skončila čtvrtá, I treni di tozeur (1984), která obsadila třetí místo, druhá skončila Rapsodia Miy Martini z roku 1992 a zvítězila Gente di mare z roku 1987. Od našich českých kluků z Lake Malawi uslyšíme buď loňskou píseň Serhata Say Na Na Na nebo švédské If I Were Sorry. Ulrikke zůstala ve skandinávských vodách a diváci tak vybírali mezi I Feed You My Love Margaret Berger a Heroes Manse Zelmerlöwa. Ze čtyř písní pro Victora Croneho obsadily čtvrtou a třetí příčku písně Standing Still a Calm After the Storm. Další německá písneň You Let Me Walk Alone skončila druhá a zvítězil estonský duet Goodbye to Yesterday. Letošní srbské reprezentantky Hurricane vybraly dvě rychlé písně Qélé, Qélé (Arménie 2008) a Golden Boy (Izrael 2015). Letošní a příští domácí reprezentant Jeangu Macrooy pak zůstal u letošních písní svých kolegů a lidé mohli vybírat mezi bulharskou Tears Getting Sober a islandskou Think About Things.

Na kterou píseň se těšíte nejvíce? A koho byste rádi viděli a slyšeli za týden ve čtvrté epizodě?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..