Národní kola

DNES: Finále norského MGP 2020

Kdo bude reprezentovat Norsko na Eurovizi 2020?

Po pěti semifinálových sobotách se norské národní kolo Melodi Grand Prix konečně dostává ke svému vyvrcholení. V Trondheimu se dnes večer uskuteční velké finále, do kterého se probojovalo pět vítězů jednotlivých semifinále a pět písní, které rovnou do finále nominovala sama NRK. V dnešním přenosu se tedy představí desítka interpretů se svými soutěžními songy. Pojďme si nejprve představit, kdo dnes zabojuje o letenku do Rotterdamu:

  1. Raylee – Wild
  2. Emil & Didrik Solli-Tangen – Out of Air
  3. Magnus Bokn – Over the Sea
  4. Akuvi – Som du er
  5. Kristin Husøy – Pray for Me
  6. Rein Alexander – One Last Time
  7. Tone Damli – Hurt Sometimes
  8. Sondrey – Take My Time
  9. Ulrikke – Attention
  10. Liza Vassilieva – I Am Gay

V rámci show nejprve zazní všech deset písní. Během večera budou moci diváci opět hlasovat skrze přihlášený profil na stránkách NRK. Čtyři písně, které obdrží nejvyšší počet hlasů, se dostanou do užšího výběru, v rámci kterého bude pro tyto písně opět obnoveno hlasování. Ani teď se však nedozvíme vítěze, bude totiž vyhlášena TOP 2. Tato „superfinálová“ dvojice opět zazpívá své soutěžní písně a hlasující diváci pak budou rozhodovat o tom, koho chtějí vidět reprezentovat Norsko v Rotterdamu raději. Celý výběr tak bude letos nově čistě v rukou diváckého hlasování.

Bookmakeři mají naprosto jasno. Norskou reprezentantkou by se měla stát Ulrikke se svou baladou Attention, kterou jí napsal sám reprezentant Norska z roku 2015 Mørland. Kdybychom měli jmenovat další možné, avšak mnohem méně pravděpodobné favority, zmíníme Reina Alexandera, Raylee nebo bratry Solli-Tangenovy. S bookmakery souhlasíte i vy, čtenáři našeho webu. Dle vás by měla zvítězit Ulrikke, druhou nejoblíbenější písní je pak Wild od vítězky prvního semifinále Raylee.

Finále Melodi Grand Prix se uskuteční v aréně Trondheim Spektrum a stejně jako v semifinále nás večerem provedou Kåre Magnus Bergh, Ingrid Gjessing Linhave a Ronny Brede Aase. Čeká nás rozhodně napínavý večer až do samého konce. Budete se koukat?

Přímý přenos finále MGP 2020 začíná od 19:50 seč a živě jej budete moci sledovat zde.

3 komentáře: „DNES: Finále norského MGP 2020

  • Fandím Didrikovi & Emilovi a Reinovi, Raylee má super písničku, ale je slabá naživo. Nechápu hype okolo Ulrikke, průměrná balada s nadprůměrnou zpěvačkou.

    Reagovat
  • Muj top 5:
    5. Ulrikke
    4. Magnus
    3. Rein
    2. Kristin
    1. Liza <3

    Reagovat
  • Snad to nebude Ulrikke, mě ty balady nebaví. Moje favoritka je Raylee.

    Reagovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..