Národní kola

DNES: Druhé semifinále Melodifestivalen 2020

Právě dnes startuje druhé semifinále již 60. ročníku tradičního švédského národního kola Melodifestivalen.

Od začátku února probíhají každou sobotu až do 7. března 2020 živé přenosy této nejsledovanější švédské show. Během prvních čtyř večerů postupně uvidíme všech 28 soutěžících, v každém semifinále tedy sedm z nich. Dva s největším počtem hlasů vždy automatiky obdrží vstupenku do finále. Během pátého přenosu získají účastníci, kteří v semifinálových večerech skončili na 3. a 4. místě, druhou šanci a v duelech se tak poperou o čtyři zbývající místa ve finále. To se uskuteční první březnovou sobotu, kde bude o post švédského reprezentanta na letošní Eurovizi bojovat 12 interpretů. O vítězi nakonec rozhodne odborná porota složená ze zástupců vybraných zemí a televizní diváci v poměru hlasů 50:50.

Účastníky druhého semifinále Melodifestivalen, které se dnes uskuteční v Göteborgu, jsou:

  1. Klara Hammarström – Nobody
  2. Jan Johansen – Miraklernas tid
  3. Dotter – Bulletproof
  4. Méndez feat. Alvaro Estrella – Vamos amigos
  5. Linda Bengtzing – Alla mina sorger
  6. Paul Rey – Talking in My Sleep
  7. Anna Bergendahl – Kingdom Come

Druhé semifinále bude opět nabité bývalými hvězdami. Asi nejznámější bude eurovizním fanouškům Anna Bergendahl, která reprezentovala Švédsko na eurovizi v roce 2010 s písní This Is My Life. Minulý rok se rovněž probojovala do finále s Ashes to Ashes a letos se pokusí zaujmout s písní Kingdom Come. Další známou tváří je například Dotter nebo Méndez, kteří se Melfestu účastnili v roce 2018. Ze starších ročníků v této show už soutěžila třeba také Linda Bengtzing. Na poslední chvíli byl změněn interpret písně Miraklernas tid, kterým se po diskvalifikaci Thorstena Flinca z důvodu trestního stíhání stal Jan Johansen. Postupové místo však může také získat někdo z nadějných mladých nováčků, kterými jsou v tomto semifinále Paul Rey a Klara Hammarström.

Již nyní jsou k dispozici minutové ukázky všech skladeb. Rovněž se můžete podívat na půlminutové ukázky všech sedmi vystoupení ze zkoušek zde.

Přímý přenos sledujte dnes ve 20:00 SEČ přímo na webu švédské televize svtplay.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..