NovinkyOstatní

Fotoreportáž: koncert kapely Hatari

Islandští Hatari přivezli do Prahy nezapomenutelnou kontroverzní show.

Eurovizním fanouškům známá kontroverzní skupina Hatari vystupovala tuto středu v pražském klubu Roxy. Jejich show v Čechách si nenechalo ujít velmi různorodé složení fanoušků. Od teenegerů přes členy LGBT komunity až po vyznavače BDSM, kteří netrpělivě vyčkávali na otevření klubu v 19 hodin. Do Prahy také dorazila hromada jejich zahraničních fanoušků z celé Evropy, kteří se nebáli zažít Hatari na vlastní kůži.

Jako předskokan se od dvacáté hodiny večerní představila islandská dívčí skupina Cyber, která po světě šíří povědomí o islandskéh hip hopu. Posluchačům předvedli několik skladeb z jejich doposavadní tvorby, z nichž asi nejznámější je Aspen Barbie, s kterou se dostaly do povědomí nejen ve své rodné zemi ale i za vodou.

O hodinu později se už na pódiju zjevili členové sklupiny Hatari ve složení Klemens Hannigan, Matthías Haraldsson a Einar Stefánsson. Show, kterou zde předvedli, by se dala popsat jako BDSM industrialisticko antikapitalisticko homoeroticko sadomasochistická s prvky démonického popu. Sdělili zde také svoje poselství o pomalu se rozpadající společnosti a postupně se rozkládající Evropě. Kdo by očekával jejich proslov v Angličtině, mýlil by se. Zpěvák Klemens Hannigan na posluchače vytasil češtinu a za skandování všech přítomných jim sdělil, kdo vlastně jsme. Největší aplaus během večera skupina sklidila se svojí nejznámnější písní Hatrið mun sigra, s kterou na eurovizi získali 10. místo.

Hatari tak na koncertu nastavili zrcadlo dnešní kapitalistické společnosti a podvodu, kterým je život samotný.

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..