ESCZ 2020Ostatní

ESC Arena hodnotí: Dark Water (Olga Lounová)

Co říká na píseň Dark Water posádka našeho webu? Zjistíte právě teď!

V letošním roce jsme si pro vás připravili novinku. Všechny písně českého národního kola ESCZ 2020 ohodnotí redaktoři, editoři a administrátor webu ESC Arena. Přečtěte si jednotlivá slovní a číselná hodnocení a dejte nám vědět, jak moc s nimi (ne)souhlasíte.

7. Olga Lounová – Dark Water

Dominik

První sekundy Dark Water a mnou proběhl mráz po zádech a po těle husí kůže. Přesně to, co mi u ostatních skladeb chybělo. Nemusím se dívat na videoklip, a přesto cítím sílu slov a emocí, které vyšperkovává skvělý hlas a rozsah Olgy. Videoklip už je jen pomyslnou třešinkou na dortu, který skladbě dodává neuvěřitelnou atmosféru. Představa, že v tomhle motivu bude kvalitně zpracována choreografie, střihy a vizuál na velkém pódiu v Rotterdamu, mě nenechává klidným a těším se. Nebude to nic lehkého, ale týmu okolo Olgy a ESCZ věřím. Za pravdu mi můžou dát i reakce ze zahraničí. Olga sice startuje s posledním pořadovým číslem, avšak doufám, že ji v ponděli uvidíme s tím prvním.

Hodnocení: 9,5

Josef

Olgu Lounovou už nějaký ten pátek sleduji a vždy byla jednou z mnoha interpretů, které jsem si přál na Eurovizi vidět. Letos tu ta možnost je. Olga slibovala silnou baladu s pianem a orchestrem, a jak slíbila, tak i splnila. I když snad přirovnání k její oblíbené Molitvě bylo trochu nadsazené, nic to nemění na tom, že Dark Water je kvalitní balada. Kdo balady rád nemá, toho by Olga neuspokojila, ani kdyby se stavěla na hlavu. Kdo si v nich libuje, ten si při poslechu písně a sledování videoklipu vrní blahem. Olga je nejen radost pro oči, ale i pro uši. S jejími pěveckými kvalitami a zkušenostmi ze zahraničí a velkých hal bych se vůbec nebál postupu do finále v Rotterdamu a ani o slušné umístění mezi ostatními finalisty. Olga má totiž kvality, které by jí mohli leckteré kolegyně či kolegové závidět. Inu, léta praxe, dřiny a zkušeností se nyní projevují naplno a Olga sklízí kýžené plody své práce.

Hodnocení: 9,5

Honza

Olga je další velkou hvězdou letošního českého kola, díky ní se o Eurovizi opět psalo napříč našimi médii, a to je rozhodně vítané a přínosné. Píseň Dark Water je velmi milým a příjemným počinem, který doslova pohladí po duši. Obávám se však, že ono pohlazení je tím posledním, co s případným publikem v květnu píseň udělá. „Hezká píseň, hezká zpěvačka“, řeknou si lidé, ale poslat hlas už zapomenou. Zároveň se bojím, že by takováto „milá“ balada velmi snadno zapadla mezi ostatními baladami, které v Rotterdamu bezpochyby uvidíme. Olga je ale ostřílená zpěvačka, se zapamatovatelným vystoupením by to nakonec vůbec tak zlé být nemuselo. I tak však dávám přednost několika jiným písním českého kola, jejichž potenciál uspět je dle mého mnohem vyšší.

Hodnocení: 7

Vladimír

Dark Water je pro mě typická eurovizní balada, která však nepostrádá na originalitě. Určitě si díky tomu najde hodně svých fanoušků a i mě osobně dokázala zaujmout. Přesto ale na songu postrádám něco, co dokážu jen velmi těžko pojmenovat. Proto se v mém žebříčku letošního českého národního kola umístila na krásném 2. místě hned po Wanna Be Like. Písničku se povedlo týmu Olgy výborně zprodukovat a je také velmi dobře vystavěná a zapamatovatelná. Myslím si, že má velký potenciál zaujmou jak mezinárodní porotu, tak i diváky. Proto věřím, že právě ona bude mít díky systému zkombinování všech hlasů asi největší naději na vítězství a snadno se tak může stát naší další reprezentantkou pro rok 2020. Díky její úžasné energické osobnosti a krásnému hlasu bychom se ale nemuseli vůbec ničeho obávat.

Hodnocení: 9

Pavel

Drowning in dark wateeeeer..!! Neustále si tuto píseň musím zpívat. Ani nevím proč. Ben Cristo má pravdu v tom, že trailery mohou navnadit v očekávání, které se nemusí naplnit. Olga se nechala ještě před zveřejněním skladby slyšet, že miluje vítěznou eurovizní píseň Molitva a že Dark Water zní podobně. S vydáním písně ale přišel právě ten moment, kdy nebyla naplněna má očekávání. Nicméně! I přestože Molitva to není, Dark Water zní nádherně a je to neuvěřitelně chytlavé. Věřím, že krásný hlas Olgy živou verzi dokáže ještě více pozvednout a s povedeným stagingem by mohla zaujmout i v Rotterdamu. Olgu řadím za první Elis & Čis T a druhého Bennyho na třetí místo. Taková je má TOP 3 a nechť národní kolo vyhraje ten nejlepší!

Hodnocení: 8,5

Tereza

Jedná se rozhodně o skvělou baladu. To jde slyšet od první vteřiny. Opět mi nepřijde zcela standardní, že by český interpret dělal takovýto styl hudby. Jsem si jistá, že toto by byla pro Eurovizi skvělá volba. Rozhodně by se mohla rovnat s těmi nejlepšími kousky v eurovizním finále a mnoho fanoušků by si ji zamilovalo. Stejně jako je tomu každý rok, když se najednou sejde mnoho balad, člověk si pak není ničím jistý. Tato píseň by ale rozhodně zaujala porotu a mohli bychom uspět na obou frontách. Držím palce!

Hodnocení: 7

Daniel

Kvůli poměrně přehnaným očekáváním před prvním poslechem jsem byl touto písní trošku zklamán. Jedná se o příjemnou baladu, která mě baví o něco víc než je eurovizní průměr, ale po několika přehrání jsem se k ní přestal vracet. Moc se mi líbí melodie refrénu, ale jinak mě skladba ničím neoslovila. Na samotné Eurovizi by asi úplně nepropadla, ale mezi ostatními táhlými skladbami by se mohla rychle ztratit, obzvláště proto, že se mi začala líbit až po nějaké chvíli. Olžinou výhodou budou její pěvecké zkušenosti a umění živého vystoupení. Jestli za Česko nakonec „Dark Water“ odjede, smutnit nebudu, ale promarnila by se tak spousta zajímavějších možností z výběru.

Hodnocení: 6,5

Celkové hodnocení pro Dark Water: 8,14

3 komentáře: „ESC Arena hodnotí: Dark Water (Olga Lounová)

  • Stejně jako loni sleduji topy na youtube a tam Olga jednoznačně vítězí (top 3 pak doplňují Elis a WAP) – takže bych si tipla, že hlasování zahr. fanoušků buď vyhraje, nebo se umístí tak top 3.
    Mě osobně píseň zpočátku učarovala, ale docela rychle se mi ohrála zatímco jiné písně (od Bena a Barbory) se mi líbily víc a víc. I tak si nemyslím, že by nám dělala v Rotterdamu ostudu a troufám si tvrdit, že to umístění by taky nebylo nejhorší.

    Reagovat
  • Naozaj je možnosť lepších a zaujímavejších počinov a to hovorím ako baladofilka. Refrén, ktorý má najviac strhnúť, sa mi javí ako výsledok podrobného štúdia úspešných ESC ( a nie len tých) balád, až tak sa mi to zdá brutaltypiše a tým aj nezaujímavé. Počúva sa to príjemne, a potom…zabudni. Mne v tom celom niečo chýba, niečo, čo by ma skutočne zaujalo. Ale môžem sA aj mýliť, nálada divákov sa dá dopredu len ťažko odhadnúť. 5,5/10.

    Reagovat
  • Ale no tak, takovych tuctovek tam je kazdy rok mnoho. Zapadlo by to hned, dopadne jak ta Srbka pred par lety, myslim 2017. Fajn radiovej song ale nutit to nikoho k hlasovani nebude. Mame moznost vybrat neco spesl, tak to udelejme. W.A.P., Ben, Mochowa nebo nakonec i Elis a Cistychov. Ty ostatni tri ne.

    Reagovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..